Pers

Hier plaatsen wij de laatste persberichten uit de regio Noord-Holland.


Logo laagholland*** Persbericht RecreatieNoord-Holland ****

Velsen-Zuid, 28 maart 2014

 
Feestelijke Opening Toeristisch Overstappunt in Oudendijk

Kom lekker wandelen en geniet van een leuke middag op zondag 13 april 2014.

Op zondag 13 april om 13.00 uur wordt het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Oudendijk feestelijk onthuld door Jaap Bond, gedeputeerde provincie Noord-Holland. Deze TOP ligt tegenover eetcafé Les Deux Ponts, Slimdijk 2 in Oudendijk. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend op de feestelijke opening kunt u deelnemen aan een aantal leuke activiteiten, waaronder een wandeling.

Speciale wandelroute voor publiek
TOP buitenlanden Speciaal voor de onthulling van de TOP in Oudendijk is op deze dag in samenwerking met eetcafé Les Deux Ponts een leuke wandelroute voor u uitgezet. De wandeling is circa zeven kilometer lang. U kunt gratis deelnemen aan deze wandeling onder leiding van een ervaren gids, die onderweg allerlei leuke wetenswaardigheden vertelt. De eerste wandeling met gids start om 13.30 uur en de laatste wandeling met gids om 14.30 uur. Wilt u deelnemen dan kunt u zich na de officiële opening melden bij de TOP-informatiezuil. U kunt natuurlijk ook op eigen houtje gaan en hiervoor is een flyer gemaakt.

Gratis activiteiten
Op die middag kunnen kinderen zich gratis laten schminken door creatieve paashazen en zich uitleven op het springkussen. Er is een minimarkt met biologische streekproducten. Voor de mensen die van kunst houden, is er een gedichtenroute van Bram Vermeulen. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door een accordeonist en een vrolijke animatie op de Noorddijk. Sportievelingen kunnen tegen een kleine vergoeding kanoën. De activiteiten duren tot 16.30 uur.


Toeristisch Overstappunt (TOP)
Een Toeristisch Overstappunt (TOP) is een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen of te wandelen in een landelijke omgeving. Recreatie Noord-Holland heeft met subsidie van de provincie Noord-Holland voor Nationaal Landschap Laag-Holland achttien TOP’s gerealiseerd, waaronder de TOP in Oudendijk. Vanaf elke TOP kunt u bewegwijzerde of beschreven routes volgen, die u laten kennismaken met de mooiste plekjes. Bent u geïnteresseerd? Kijk dan op www.natuurwegwijzer.nl/tops