Oud Bussem

Oppervlakte
9 ha
Beheerder
Goois Natuurreservaat
Kenschets
Oud Bussem is een restant van het landgoed "Bosch van Bredius". Het karakter van het gebied wordt vooral bepaald door de oude loofbomen, een ruitersportweide en het fraaie Landhuis. Een wandeling door dit gebied is goed te combineren met een route door het naastgelegen landgoed ‘De Beek’.
Omschrijving
Oud Bussem, landgoed De Beek en Reigerseiland behoorden vroeger allemaal tot het "Bosch van Bredius".De aanleg van de A1 heeft het gebied doorsneden.Oorspronkelijk had het een rechtlijnige aanleg zoals rond het paleis ’t Loo. Later heeft de ‘landschapstijl’ met kronkelende waterpartijen, eilanden en hoogteverschillen het gebied bepaald.
Ingangen
Meerdere ingangen
Toegangsvoorwaarden
Vrije toegang volgens de ter plekke geldende voorwaarden.
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden toegestaan
Boeken en folders
"Goylant te voet"
Een wandelgids waarin 13 wandelingen door de gebieden van het Goois Natuurreservaat aan de hand van genummerde routepaaltjes en kaarten, uitvoerig zijn voorzien van wetenswaardigheden.
Voor 7,90 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

"Goylant per fiets"
Een gids waarin een noord- en zuidroute door het Gooi, elk ongeveer 30 km, uitvoerig wordt beschreven. De gedetailleerde kaarten, de fraaie foto's en de vele wetenswaardigheden geven een schat aan informatie over deze streek.
Voor 10,00 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

Bron
Goois Natuurreservaat