Gebieden in Noord Holland

row.text

Amstelland en Meerlanden

Uitwaaien en ontsnappen onder de rook van de stad. Amstelland en Meerlanden omvat het Noord-Hollandse deel van het groene hart van Holland, een rustig veenweidegebied aan de zuidzijde van Amsterdam.
row.text

Amsterdam

Onverwacht veel natuur. Bij Amsterdam denk je niet meteen aan natuur. Toch is onze hoofdstad rijk aan planten, dieren en mooie landschappen.
row.text

Gooi en Vechtstreek

Buitenbeentje van de provincie. Gooi en Vechtstreek is een uitstulping in het zuidoosten van Noord-Holland, slechts via een smalle strook bij Weesp verbonden met de rest van de provincie.
row.text

Laag Holland

Overgang tussen stad en platteland. Laag Holland is het vlakke, waterrijke gebied dat zich uitstrekt van de noordkant van Amsterdam tot aan West-Friesland.
row.text

Noord-Kennemerland

Kustlandschap. Noord-Kennemerland is de oude kuststrook van Holland die zich ten noorden van het Noordzeekanaal uitstrekt, van Beverwijk tot de Hondsbossche Zeewering.
row.text

Noordkop

Uitwaaien en genieten. Het noordelijke deel van Noord-Holland wordt meestal aangeduid als de Kop van Noord-Holland of kortweg de Noordkop.
row.text

Texel

Veelzijdig waddeneiland. Zon, strand, duinen, wad, akkers, weiland, historische dorpjes, dijken, molens en een 'berg'.
row.text

West-Friesland

Een karakteristieke streek. West-Friesland is een opmerkelijk stuk van Noord-Holland. Het landschap is door diverse ruilverkavelingen plaatselijk grondig veranderd.
row.text

Zuid-Kennemerland

Unieke natuur nabij de Randstad. Zuid-Kennemerland is de brede, mooi gevarieerde kuststrook van Noord-Holland ten zuiden van het Noordzeekanaal. Het hoort nog net bij de Randstad.