Noord-Holland

Amstelland en Meerlanden1Amstelland en MeerlandenUitwaaien en ontsnappen onder de rook van de stad. Amstelland en Meerlanden omvat het Noord-Hollandse deel van het groene hart van Holland, een rustig veenweidegebied aan de zuidzijde van Amsterdam.
Amsterdam2AmsterdamOnverwacht veel natuur. Bij Amsterdam denk je niet meteen aan natuur. Toch is onze hoofdstad rijk aan planten, dieren en mooie landschappen.
Gooi en Vechtstreek3Gooi en VechtstreekBuitenbeentje van de provincie. Gooi en Vechtstreek is een uitstulping in het zuidoosten van Noord-Holland, slechts via een smalle strook bij Weesp verbonden met de rest van de provincie.
Laag Holland4Laag HollandOvergang tussen stad en platteland. Laag Holland is het vlakke, waterrijke gebied dat zich uitstrekt van de noordkant van Amsterdam tot aan West-Friesland.
Noord-Kennemerland5Noord-KennemerlandKustlandschap. Noord-Kennemerland is de oude kuststrook van Holland die zich ten noorden van het Noordzeekanaal uitstrekt, van Beverwijk tot de Hondsbossche Zeewering.
Noordkop6NoordkopUitwaaien en genieten. Het noordelijke deel van Noord-Holland wordt meestal aangeduid als de Kop van Noord-Holland of kortweg de Noordkop.
Texel7TexelVeelzijdig waddeneiland. Zon, strand, duinen, wad, akkers, weiland, historische dorpjes, dijken, molens en een 'berg'.
West-Friesland8West-FrieslandEen karakteristieke streek. West-Friesland is een opmerkelijk stuk van Noord-Holland. Het landschap is door diverse ruilverkavelingen plaatselijk grondig veranderd.
Zuid-Kennemerland9Zuid-KennemerlandUnieke natuur nabij de Randstad. Zuid-Kennemerland is de brede, mooi gevarieerde kuststrook van Noord-Holland ten zuiden van het Noordzeekanaal. Het hoort nog net bij de Randstad.