Landgoed ‘De Beek’

Oppervlakte
16 ha
Beheerder
Goois Natuurreservaat
Kenschets
Vooral de ‘beek’ die door dit landgoed stroomt zorgt voor een hoge aantrekkingskracht. De verschillende boomsoorten en de stinsenflora met de rododendrons versterken dit.
Omschrijving
Landgoed "De Beek" maakte vroeger, evenals "Oud-Bussem" deel uit van het "Bosch van Bredius". De sloten zijn gegraven als voortzetting van de zandafgravingen rond Naarden om zo het landschap te verfraaien. Het water welt ter plekke uit de beekbodem en is van goede kwaliteit. Het gezicht van het landgoed wordt bepaald door de rododendrons en het zware loofhout.

Het aan de andere kant van de Oud Blaricummerweg gelegen Reigerseiland behoort ook tot het gebied. Dit eiland is niet toegankelijk. De twee woningen tussen de Beek en het Reigerseiland waren oorspronkelijk dienstwoningen van het landgoed en tevens tolhuis voor de weg Naarden/Bussum naar Blaricum/Huizen.
Ingangen
Meerdere ingangen
Toegangsvoorwaarden
Vrije toegang volgens de ter plekke geldende voorwaarden.
Parkeergelegenheid
Ja
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden toegestaan
Boeken en folders
"Goylant te voet"
Een wandelgids waarin 13 wandelingen door de gebieden van het Goois Natuurreservaat aan de hand van genummerde routepaaltjes en kaarten, uitvoerig zijn voorzien van wetenswaardigheden.
Voor 7,90 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

"Goylant per fiets"
Een gids waarin een noord- en zuidroute door het Gooi, elk ongeveer 30 km, uitvoerig wordt beschreven. De gedetailleerde kaarten, de fraaie foto's en de vele wetenswaardigheden geven een schat aan informatie over deze streek.
Voor 10,00 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

Bron
Goois Natuurreservaat