Laarder Eng

Oppervlakte
9 ha
Kenschets
De Laarder Eng is een aardig akkergebied waar men de cultuur van het oude brinkdorp Laren nog ervaart. Er worden de laatste jaren weer meer oorspronkelijke gewassen als rogge en boekweit verbouwd.
Omschrijving
De Laarder Eng is een restant van een groot engen (akker)gebied dat vroeger het brinkdorp Laren geheel omsloot. Op deze restanten wordt men steeds zuiniger vanwege het unieke karakter ervan. Het Goois Natuurreservaat streeft er dan ook naar om de engen in de regio veilig te stellen en de natuur- en cultuurwaarden te verhogen. Akkers met traditionele landbouwgewassen zoals boekweit en rogge met daartussen klaproos, korenbloem en kamille zijn weer te zien.
Ingangen
Meerdere ingangen
Toegangsvoorwaarden
Vrije toegang volgens de ter plekke geldende voorwaarden
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden toegestaan

Honden tijdens het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli aan de lijn.
Boeken en folders
"Goylant te voet"
Een wandelgids waarin 13 wandelingen door de gebieden van het Goois Natuurreservaat aan de hand van genummerde routepaaltjes en kaarten, uitvoerig zijn voorzien van wetenswaardigheden.
Voor 7,90 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

"Goylant per fiets"
Een gids waarin een noord- en zuidroute door het Gooi, elk ongeveer 30 km, uitvoerig wordt beschreven. De gedetailleerde kaarten, de fraaie foto's en de vele wetenswaardigheden geven een schat aan informatie over deze streek.
Voor 10,00 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

Bron
Goois Natuurreservaat