Dassenveld

Oppervlakte
13 ha
Beheerder
Goois Natuurreservaat
Kenschets
Het Dassenveld, de naam is veelzeggend, maakt deel uit van het dassenleefgebied op de grens van het Gooi en de lage landbouwgebieden richting Utrecht.
Omschrijving
Houtwallen en bosjes, hoog (zand)gebied en wei- en bouwlandgebieden zijn ideaal voor dassen. Er wordt veel gedaan om de meest westelijke populatie van de das in Nederland te beschermen. Zo zijn er onder de Utrechtseweg en onder Rijksweg A27 dassentunnels aangelegd, waar ook andere dieren dankbaar van profiteren. Daarnaast is het Dassenveld geheel ingericht om het de das zoveel mogelijk naar de zin te maken. Het gebied is beperkt toegankelijk omdat wegen ontbreken en rust in het gebied belangrijk is.
Ingangen
Alleen aan de oostzijde een pad
Toegangsvoorwaarden
Vrije toegang volgens de ter plekke geldende voorwaarden
Parkeergelegenheid
Ja
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden toegestaan
Boeken en folders
"Goylant te voet"
Een wandelgids waarin 13 wandelingen door de gebieden van het Goois Natuurreservaat aan de hand van genummerde routepaaltjes en kaarten, uitvoerig zijn voorzien van wetenswaardigheden.
Voor 7,90 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

"Goylant per fiets"
Een gids waarin een noord- en zuidroute door het Gooi, elk ongeveer 30 km, uitvoerig wordt beschreven. De gedetailleerde kaarten, de fraaie foto's en de vele wetenswaardigheden geven een schat aan informatie over deze streek.
Voor 10,00 Euro verkrijgbaar bij het Goois Natuurreservaat.

Bron
Goois Natuurreservaat