Ronde Hoep

Oppervlakte
43 ha
Beheerder
Landschap Noord-Holland
Kenschets
Immense ruimte en stilte in uitgestrekt veenweidegebied.
Omschrijving

Wie met volle teugen wil genieten van deze polder, doet er goed aan van noord naar zuid te fietsen, met de rug naar de oprukkende hoogbouw van Amsterdam-Zuidoost. Dat wekt in ieder geval de illusie dat hier landelijkheid heerst zover het oog reikt. Inderdaad is de polder immens. De weilanden zijn indrukwekkend vlak, zonder enige rimpeling van een rietkraag of een bosje. Het aloude spinnenwebvormige slotenpatroon is vanaf de dijk niet te herkennen. Toch is een tocht om de Ronde Hoep buitengewoon de moeite waard. De dijk kronkelt heel avontuurlijk en voert langs allerlei plekjes waar de plattelandsidylle nog volmaakt is. De groene ruimte zelf wordt bevolkt door weidevogels. Purperreigers komen hier vissen in de sloten vanuit kolonies in de omgeving. In het winterhalfjaar strijken hier groepen goudplevieren, wulpen en kolganzen neer.

Ligging
De Ronde Hoep ligt ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel direct langs de A9
Ingangen

Vanuit Ouderkerk aan de Amstel kunt u op de fiets langs de Amstel en de Waver dit uitgestrekte weidegebied prachtig bekijken.

Toegangsvoorwaarden
De weilanden zelf zijn niet toegankelijk. Het gebied is prachtig te overzien vanaf de omringende binnendijk langs het Amstel-Drechtkanaal, Bullewijk en Waver.
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden niet toegestaan
Bron
Landschap Noord-Holland