Middelpolder

Oppervlakte
71 ha
Beheerder
Landschap Noord-Holland
Kenschets
Vogelweilanden met bosdecor, recreatievoorzieningen aan de boorden van de Amstel.
Omschrijving

Het landschap is hier open en toch knus, alsof er sinds de Gouden Eeuw niets meer veranderd is. Over de polder kijk je zo tegen het bosje van Wester Amstel aan. Nog verder doemt de hoogbouw van Amsterdam-Zuidoost op.Het poldertje is een stiltegebied dat erg in trek is bij weidevogels. Een deel van de Middelpolder is een aantal jaren geleden opnieuw ingericht. Bij de uitvoering hiervan zijn nieuwe fiets-, wandel- en ruiterpaden aangelegd en in de graslanden zijn natuurvriendelijke oevers, plasjes en poeltjes gegraven. Op de oevers van de nieuw gegraven poelen broeden kluut en kleine plevier. Natuur- en recreatiegebied Middelpolder wordt beheerd door Landschap Noord-Holland en door Groengebied Amstelland. Op het bovenland zijn het hele jaar door veel vogels te zien. 's Winters grote groepen smienten en andere watervogels. In het voorjaar broeden hier veel weidevogels zoals grutto, kievit en scholekster.

Ligging
Tussen de Amstel en de bebouwing van Amstelveen.
Ingangen

Diverse ingangen vanaf de Bankrasweg te Amstelveen, vanaf de Amstel ten noorden van Ouderkerk aan de Amstel en vanuit de bebouwde kom van Amstelveen.

Toegangsvoorwaarden
Vrije wandeling op wegen en paden. De weilanden die eigendom zijn van Landschap Noord-Holland zijn buiten het broedseizoen toegankelijk via voetsporen (graspaden). Hier zijn honden niet toegestaan.
Parkeergelegenheid
In het noorden bij de Kalfjeslaan is een groot parkeerterrein.
Info seizoensgebonden
Het gebied is niet seizoensgebonden
Toegankelijkheid honden
Honden toegestaan

Het meenemen van honden in de weilanden is niet toegestaan.
Bron
Landschap Noord-Holland