De Helderse Vallei

  Natuur- of recreatiegebied
  Helderse Duinen
  Bezoekadres
  Helderse Vallei 9-11 1783 DA Den Helder
  Telefoon
  0223-612555
  E-mail
  info@deheldersevallei.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Gratis - m.u.v. de KlimVallei
  Openingstijden
  maandag gesloten dinsdag 10.00-16.30 uur woensdag 10.00-16.30 uur donderdag 10.00-16.30 uur vrijdag 10.00-16.30 uur zaterdag 10.00-16.30 uur zondag 10.00-16.30 uur Van 1 mei t/m 30 september blijft de stadsboerderij open tot 17.00 uur. De Helderse Vallei is tijdens schoolvakanties van regio Noord ook op maandag geopend.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer

  Per trein en bus: vanaf station Den Helder CS neemt u bus 31 richting station Zuid Westzijde. Vanaf de halte Zandkreekweg/Duinroosstraat op de Jan Verfailleweg wandelt u in dezelfde richting als waar de bus zijn weg vervolgt, richting het bos Donkere Duinen. U kunt bij de eerstvolgende stoplichten oversteken en ziet dan aan de overkant van het parkeerterrein Donkere Duinen de ingang van De Helderse Vallei.

  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Vanuit de richting Alkmaar/Den Oever neemt u op de rijksweg (N250/N9) de afslag 'Julianadorp Zuid/(Strand)'. U blijft de weg naar rechts volgen en slaat linksaf op de Callantsogervaart (borden 'Strand' volgen). U slaat aan het einde, bij de duinen rechtsaf op de Zanddijk. Volg de weg langs de duinen en het natuurgebied Mariendal aan uw rechterhand en rijdt het bosgebied Donkere Duinen in tot net voor de stoplichten. De Helderse Vallei vindt u aan uw rechterhand bij de grote parkeerplaats. Bij inzet navigatiesysteem: gebruik bezoekadres Den Helder, Jan Verfailleweg 620. Op de parkeerplaats en op het terrein van De Helderse Vallei staan oplaadpalen voor elektrische fietsen en voertuigen.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Ja.
  Tentoonstelling

  In het bezoekerscentrum vindt u een permanente expositie waarin u alles kunt ontdekken over de veelzijdigheid van de natuur en het milieu in en om Den Helder. Deze expositie is geschikt voor jong en oud en biedt allerlei kleine en grote ontdekkingen! Meerdere malen per jaar wordt er een wisselexpositie georganiseerd bij De Helderse Vallei met uiteenlopende onderwerpen. Wilt u weten welke expositie er op dit moment te zien is? Kijk dan op www.deheldersevallei.nl

  Activiteiten

  Bij De Helderse Vallei kunt u gebruik maken van een veelzijdig aanbod aan activiteiten, zoals lezingen en excursies. Kijk bij actuele activiteiten voor actuele informatie over de activiteiten.

  Kinder activiteiten

  Elke maand worden er activiteiten voor kinderen georganiseerd. Daarnaast kunnen ‘rugzakjes’ met opdrachten gehuurd worden en kunt u een kinderfeestje boeken. Kijk bij de kinderactiviteiten op de website voor alle mogelijkheden.

  Arrangementen

  In samenwerking met organisaties uit de omgeving worden diverse dagjes uit aangeboden die een halve of hele dag kunnen duren.

  Bron
  Landschap Noord-Holland