TOP Halfweg

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P+R aan de Houtrakkerweg 1165 MX Halfweg

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De dichtstbijzijnde fietsknooppunten vanaf TOP Halfweg zijn 26 en 28.

  Fietsverhuur

  • Sem Fietsen, Haarlemmerstraatweg 57C, Halfweg
  • OV-fietsverhuur bij station Halfweg Zwanenburg, zie www.ovfiets.nl 

  Welke routes kan ik wandelen?

  Er lopen twee gemarkererde wandelroutes vanaf startpunt TOP Halfweg:

  Voor meer informatie zie de website van het wandelnetwerk Noord-Holland en kies dan de regio Zuid-Kennemerland.

  Welke routes kan ik varen?

  Sloepennetwerk

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of in de app van het Sloepennetwerk.

  Kanoën

  Kijk voor leuke routesuggesties bijvoorbeeld op de website of de app van Strava, waar individuele sporter hun activiteiten vastleggen en prestaties bijhouden. Op deze website worden onder andere kanoroutes gecreërd en deze routes kunnen met de app door iedereen worden gebruikt. 

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Kijk voor een actueel aanbod van horecagelegenheden op de website van Spaarnwoude Park.

  Waar kan ik overnachten?

  Kijk voor een actueel aanbod van overnachtingsmogelijkheden op de website van Spaarnwoude Park

  Wat kan ik doen in de omgeving?

  Kijk voor meer informatie over de activiteiten in de omgeving van de Houtrak op de website van Spaarnwoude Park en op de website van Tuinen van West

  Beschrijving omgeving

  Hier bij station Halfweg-Zwanenburg komen stad en groen prachtig samen. Ontdek de stedelijke gezelligheid van Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam of ga naar 'buiten' en geniet van de recreatiegebieden Houtrak en Tuinen van West. tot vlak voor het begin van de jaartelling stroomde hier nog het Oer-IJ, een zijtak van de Rijn. Nu is in een ingepolderd deel van het IJ het recreatiegebied Houtrak aangelegd, onderdeel van het natuurrijke Spaarnwoude Park, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. In de groene omgeving van Halfweg-Zwanenburg is van alles te doen!

  Bron
  Recreatie Noord-Holland