TOP Buitenkaag

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  Zweilandstraat (hoek Leidsemeerstraat) 2158 MD Buitenkaag

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  De erfgoedroutes Haarlemmermeer zijn thematische fietsroutes langs twintig verhaalpalen. Iedere paal staat voor een verhaal dat tot verbeelding spreekt. De fietsroute LAND gaat langs de verhaalpalen:

  Op de website van Visit Duin & Bollenstreek worden diverse fietsroutes aangeboeden:

  Bloemrijke fietsroute bij Lisse (47 km) 

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunt is 8.

  Welke routes kan ik wandelen? 

  Kagermeerroute (groen) (7,26 km) vanaf startpunt Buitenkaag

  Voor meer informatie over wandelroutes zie de website van het wandelnetwerk Noord-Holland en kies dan de regio Zuid-Kennemerland. 

  Welke routes kan ik varen?

  Wat is er nu fijner om te genieten van het water. De beste manier is om er zelf op te varen. In Buitenkaag huurt u eenvoudig een zeilboot of een sloepje. Vaar over de ringvaart en bewonder de verschillende landschappen. Of vaar naar de Kagerplassen en geniet van het weidse water.

  Sloepennetwerk

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio. Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of in de app van het Sloepennetwerk.

  Bootverhuur

  Varen op de Kaag (verhuur van zeilboten en sloepen), Huigsloterdijk 412, Buitenkaag

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Kijk voor een actueel aanbod van horecagelegenheden op de website van Visit Haarlemmermeer.

  Waar kan ik overnachten?

  • Puck Appartementenhotel, Lisserdijk 96A, Buitenkaag
  • Camperplaats Het Groene Hart, Kaagweg 50, Abbenes

  Kijk ook voor een actueel aanbod van overnachtingsmogelijkheden op de website van Visit Haarlemmermeer of op www.bedandbreakfast.nl 

  Wat kan ik doen in de omgeving?

   Kijk voor details en meer leuke activiteiten in de gemeente Haarlemmermeer op de website van Visit Haarlemmermeer 

  Beschrijving omgeving

  Buitenkaag

  U bent in het vriendelijke dorpje Buitenkaag. Water en land komen hier bij elkaar. U bevindt zich in het meest zuidelijke deel van de gemeente Haarlemmermeer en de provincie Noord-Holland. De ringvaart van de Haarlemmermeerpolder is de provinciale grens. Buitenkaag is een prachtige watersport plaats. Huur een zeilboot of sloepje en u bent zo via de ringvaart op de Kagerplassen.

   

  Bron
  Recreatie Noord-Holland