TOP Marken

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P Kruisbaakweg 1156 DG Marken

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunt is 51.

  Landelijke fietsroutes (LF-icoonroutes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstands-fietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van de TOP loopt de Zuiderzeeroute.

  LF Zuiderzeeroute (135 km) gaat van Afsluitdijk naar Kampen

  Fietsverhuur

  Fietsverhuur Marken

  Welke routes kan ik wandelen?

  Er zijn vier gemarkeerde wandelroutes op Marken. Voor meer informatie zie de website van startpunt Marken van het wandelnetwerk Noord-Holland  en kies dan de regio Laag Holland.

  Welke routes kan ik varen?

  Vaar de mooiste routes in Laag Holland door het landelijk gebied tussen het Markermeer, Amsterdam-Noord, Hoorn en Zaandam. Onderweg over het water ontvouwt zich een landschap met uitgestrekte weilanden, grazende koeien en dorpjes met houten huizen.

  Sloepennetwerk

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of de app van het Sloepennetwerk.

  Overige activiteiten

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Kijk voor nog meer actuele informatie op www.laagholland.com

  Waar kan ik overnachten?

  Wilt u genieten van alle rust en overnachten in het landelijke gebied, dan zijn er in de omgeving leuke B&B’s. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl en op www.laagholland.com

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten en evenementen in de regio Laag Holland op www.laagholland.com en www.twiske-waterland.nl

  Beschrijving omgeving

  Ontdek het prachtige eiland Marken boordevol historie, bijzondere verhalen en mooie natuur. Slenter in het pittoreske dorp langs de historische groene huizen en waan je in een stukje authentiek Nederland. Via de dijk wandel je naar ‘Het Paard van Marken’ en geniet je van het waanzinnige uitzicht over het Markermeer. Het Markermuseum toont het leven en tradities van weleer en aan het einde van de dag kom je heerlijk tot rust in één van de gezellige horecagelegenheden. Wie weet wacht er wel een prachtige zonsondergang op je!

  Bron
  Recreatie Noord-Holland