TOP Marken

    Natuur- of recreatiegebied
    Locatie TOP
    P Kruisbaakweg 1156 DG Marken

    Toon aanrijroute

    Aanwezige routes

    Welke routes kan ik fietsen?

    Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunt is 51.

    Landelijke fietsroutes (LF-icoonroutes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstands-fietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van de TOP loopt de Zuiderzeeroute.

    LF Zuiderzeeroute (135 km) gaat van Afsluitdijk naar Kampen

    Fietsverhuur

    Fietsverhuur Marken

    Welke routes kan ik wandelen?

    Er zijn vier gemarkeerde wandelroutes op Marken. Voor meer informatie zie de website van startpunt Marken van het wandelnetwerk Noord-Holland  en kies dan de regio Laag Holland.

    Welke routes kan ik varen?

    Vaar de mooiste routes in Laag Holland door het landelijk gebied tussen het Markermeer, Amsterdam-Noord, Hoorn en Zaandam. Onderweg over het water ontvouwt zich een landschap met uitgestrekte weilanden, grazende koeien en dorpjes met houten huizen.

    Sloepennetwerk

    Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

    Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of de app van het Sloepennetwerk.

    Overige activiteiten

    Waar vind ik Rustpunten?

    Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

    Beschrijving voorzieningen

    Waar kan ik iets eten of drinken?

    Kijk voor nog meer actuele informatie op www.laagholland.com

    Waar kan ik overnachten?

    Wilt u genieten van alle rust en overnachten in het landelijke gebied, dan zijn er in de omgeving leuke B&B’s. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl en op www.laagholland.com

    Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

    Kijk voor meer leuke activiteiten en evenementen in de regio Laag Holland op www.laagholland.com en www.twiske-waterland.nl

    Beschrijving omgeving

    Ontdek het prachtige eiland Marken boordevol historie, bijzondere verhalen en mooie natuur. Slenter in het pittoreske dorp langs de historische groene huizen en waan je in een stukje authentiek Nederland. Via de dijk wandel je naar ‘Het Paard van Marken’ en geniet je van het waanzinnige uitzicht over het Markermeer. Het Markermuseum toont het leven en tradities van weleer en aan het einde van de dag kom je heerlijk tot rust in één van de gezellige horecagelegenheden. Wie weet wacht er wel een prachtige zonsondergang op je!

    Bron
    Recreatie Noord-Holland