TOP Twiske Poort

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P De Zuiderlaaik 1 1511 BX Oostzaan

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. De dichtstbijzijnde fietsknooppunten vanaf TOP Twiske Poort zijn 16 en 19.

  Fietsverhuur

  The Cool Biking Company

  Welke routes kan ik wandelen?

  Vanaf TOP Twiske Poort kunt u via de grijze verbindingsroute aansluiten op de Twiskeroute (rood) van het wandelnetwerk Noord-Holland en kies dan de regio Laag Holland.

  Het 'Recreatief en historisch rondje Oostzaan'  (5 of 10 km, géén onderdeel van wandelnetwerk Noord-Holland) voert langs mooie en interessante plekken in Oostzaan. Via de QR-codes op de routekaart kunt u per locatie achtergrondinformatie opvragen.

  Welke routes kan ik varen?

  Kanoroutes voor het varen in Het Twiske en het Oostzanerveld:

  Kano- en vaarroutes Ilperveld:

  • De Ilperveldroute (12 km)
  • De Riemenroute (3 km)
  • In de zomermaanden biedt Landschap Noord-Holland de mogelijkheid om een fietstocht te combineren met een vaarexcursie. U stapt op bij het bezoekerscentrum aan de Kanaaldijk 32A in Landsmeer en vaart een uur dwars door het natuurgebied naar de Weegbreesingel bij het centrum van Landsmeer. Om vanaf daar weer lekker door te fietsen. Een unieke ervaring.

  Sloepennetwerk:

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of in de app van het Sloepennetwerk.

  Een sloep of fluisterboot huren kan o.a. bij:

  Overige activiteiten

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken uw route met de Rustpuntzoeker.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Kijk voor een actueel aanbod van horecagelegenheden in Oostzaan, Landsmeer en omgeving op www.laagholland.com.

  Waar kan ik overnachten?

  Wilt u genieten van alle rust en overnachten in het landelijk gebied, dan zijn er in Landsmeer en Oostaaan leuke B&B's. Kijk voor meer informatie op www.laagholland.com en www.bedandbreakfast.nl

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Actief

  • Onderwaterduikpark in Het Twiske, in Stootersplas
  • Klimpark Twiske in Het Twiske
  • Vaartocht door natuurgebied Ilperveld langs eilandjes met trilveen, vogelkijkhut, vogelspotpunten en bezoekerscentrum.
  • Vogelobservatiepunt Landschap Noord-Holland, Kanaaldijk 32, 1121 NX Landsmeer

  Cultuurhistorie

  • Grote kerk met graf van zeerover Claes Compaan, Oostzaan
  • Anton Heijboer Art Gallery
  • Museum Grietje Tump in Landsmeer (bezichtiging stijlkamer op afsrpaak)
  • Monument Jacob Cornelsz van Oostsanen, Kerkplein, Oostzaan
  • Hannie Schaft gedenkplaat, Hannie Schaftplein, Oostzaan
  • Een bezoek aan de rustieke en schilderachtige dorpje en steden zoals Edam, De Beemster en Broek in Waterland 

  Kijk voor meer details en meer leuke activiteiten en evenementen in de regio Laag Holland op www.laagholland.com en www.twiske-waterland.nl

  Beschrijving omgeving

  U staat nu in recreatie- en natuurgebied Het Twiske. Dit mooie Natura-2000 gebied met veel natuurschoon ligt ten noordwesten van Amsterdam, tussen de lintdorpen Landsmeer en Oostzaan. Het Twiske is 650 hectare groot, waarvan een derde deel uit water bestaat en dankt zijn naam aan het riviertje de Twisck, dat ooit de open verbinding vormde tussen de Wormer en het IJ. In Het Twiske kunt u heerlijk fietsen, wandelen, skeeleren, mountainbiken, varen, kanoën, pootje baden en nog veel meer. U kunt hier tot rust komen in de natuur.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland