TOP Dirkshorn

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan Voorpolderweg 1746 BA Dirkshorn

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Vanuit Dirkson kunt u naar de Westfriese Omringdijk-route fietsen. Deze route is meer dan honderd kilometer, maar u kunt ook een stukje doen. De route bij Sint Maarten heeft knooppunt 43 (eerst van knooppunt 50 naar knooppunt 43 fietsen). U kunt van hieraf naar Valkkoog en stad Schagen en verder.

  De fietsroute Rondje Dirkshorn (22 km) van www.nederlandfietsland.nl. Knooppunten vanaf TOP Dirkshorn: 50,25,43,42,80,32,41,74,82,83,50

  De fietsroute Slootdorp, Schagen Dirkshorn (52 km) van fietsknoop.nl. Knoppunten vanaf TOP Dirkshorn: 50,25,43,42,35,44,34,14,15,16,46,36,78,77,53,52,51,50

  In het nabijgelegen dorp Sint Maarten (eerst van knooppunt 50 naar knooppunt 43 fietsen) kunt u invoegen op de Stolpenroute (34 km). Een prachtige route langs authentieke boerderijen.

  Op de website van routeyou.com zijn er nog meer leuke fietsroutes in de omgeving van de TOP te ontdekken, zoals:

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP Dirkshorn zijn 50 en 83.

  Landelijke fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van de TOP loopt de Nederlandse Kustroute, die bestaat uit twee LF-routes:

  LF1 Noordzeeroute (330 km) gaat van Den Helder naar Sluis,

  LF10 Waddenzeeroute (275 km) gaat van Callantsoog naar Bad Nieuweschans.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Kop van Noord-Holland, startpunt Dirkshorn.

  Het Groot-Frieslandpad is een langeafstandswandelroute (362 km) dat in 23 etappes van de Noordzeekust tot over de Duitse grens gaat. De route is in beide richtingen bewegwijzerd. Etappe 2 loopt van Schoorl naar Dirkshorn (16 km).

  Welke routes kan ik varen?

  Vaar de mooiste routes in Holland boven Amsterdam en ontdek Dirkshorn vanaf het water. Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website van het Sloepennetwerk of in de app van het Sloepennetwerk.

  Kanoroutes

  Rondje Waarland is een gemarkeerde kanoroute van 14 kilometer langs mooi open landschap. U vaart langs weilanden en door natuurgebied. Lekker varen, zwemmen, vissen en genieten.

  Een sloep of een kano huren kan bij:

   

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  • Eetcafé De Kastanjeboom Dorpsstraat 15, Dirkshorn
  • Restaurant Golfbaan Dirskhorn, Groenvelderweg 3, Dirkshorn

  Kijk voor een overzicht van nog meer restaurants in de omgeving op de website van www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik overnachten?

  Dirkshorn heeft geen hotels. Kijk voor mogelijkheden en meer informatie in de omgeving op  www.hollandbovenamsteram.com/overnachten  of voor een leuke bed & breakfast op www.bedandbreakfast.nl.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke bezienswaardigheden, activiteiten en actuele informatie over evenementen op www.hollandbovenamsterdam.com

   

   

  Beschrijving omgeving

  Welkom in Dirkshorn. In dit dorp ligt veel geschiedenis verborgen. De vele meren rondom zijn ingepolderd, dus nu land. Ze zijn nog te herkennen aan de namen Schagerwaard, Koetenmeer en Woudmeer. Het grote ‘Meer van Dirkshorn’ ten westen van het dorp is er nog. Recreatie als vissen, surfen en kanovaren is hier mogelijk. Ook wordt gevaren op de Veersloot en heeft het dorp een kanovijver. In Dirkshorn zijn twee historische en karakteristieke panden opvallend: de kerk en het oude raadhuis. Het dorp ligt tussen weidse akkers en nabij, in het noorden ligt een fraaie golfbaan.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland