TOP Sint Maartenszee

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Zeeweg (Attractiepark Goudvis) 1753 BB Sint Maartensvlotbrug

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Fietsroute Petten, Sint Maartenszee en Groet (21 km) 

  Een dijk van een fietsroute (30 km) is gemaakt door Hans Nieman (van Camping Strand 49 in Sint Maartensbrug) Zie de routebeschrijving hier

  Op de website en de app van www.route.nl zijn nog meer leuke fietsroutes in de omgeving van de TOP te ontdekken, zoals:

   

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten (zie ook hierboven) vanaf TOP Sint Maartenszee zijn 37 en 38.  ­

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van Sint Maartenszee loopt de Nederlandse Kustroute, die bestaat uit twee LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Kop van Noord-Holland, startpunt Sint Maartenszee.

  Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute ( 270km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaat. De route is in beide richtingen bewegwijzer.

  Welke routes kan ik varen?

  Langs de kust van Schagen zijn verschillende mogelijkheden om op en rond het water te recreëren.

  Sint Maartenszee ligt aan de vaarroutes naar Schagen, Den Helder en Alkmaar.

  Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Het sloepennetwerk is in ontwikkeling. Kijk voor de actuele situatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Maak uw dag compleet met een lunch of diner in een van de sfeervolle restaurants op het strand of in de omgeving van Sint Maartenszee. Kijk voor een volledig overzicht op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Waar kan ik overnachten?

  Kijk voor een overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden in de kustdorpen Petten, Sint Maartenszee, Callantsoog of Groote Keeten op www.hollandbovenamsterdam.com of voor een leuke bed & breakfast op www.bedandbreakfast.nl.

  Beschrijving omgeving

  Welkom in Sint Maartenszee. Deze badplaats heeft een eigen, rustige charme. In en om het dorp zijn meerdere campings en bungalowparken. Tijdens een wandeling naar het strand geven de duinen veel van hun natuurpracht prijs. Als u in de andere richting loopt of fietst, naar Sint Maartensvlotbrug, komt u langs natuurreservaat Het Wildrijk. In het noorden ligt natuurgebied het Zwanenwater met zijn drie duinmeren – een paradijs voor trek- en broedvogels.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland