TOP Kolhorn

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan De Strook 1767 BW Kolhorn

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Op de website en de app van www.route.nl zijn veel leuke fietsroutes in de omgeving van de TOP te ontdekken, zoals:

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Kolhorn is 77.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de Kop van Noord-Holland lopen drie LF-routes:

   

  In Hollands Kroon zijn op meerdere locaties oplaadpunten voor elektrische fietsen. Kijk voor een actueel overzicht op www.oplaadpunten.nl.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Kop van Noord-Holland,startpunt Kolhorn.

  Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute (270 km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaat. De route is in beide richtingen bewegwijzerd.

  • Etappe 4 loopt van Julianadorp naar Kolhorn (22 km)
  • Etappe 5 van Den Oever naar Kolhorn (29 km)
  • Etappe 6 loopt van Kolhorn naar Obdam (21 km)

  Welke routes kan ik varen?

  Waterliefhebbers zijn helemaal op hun plek in Hollands Kroon. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken op en langs de Waddenzee, het Amstelmeer, het IJsselmeer en de kleinere binnenwateren. Waar dijken zijn, is water. Met haar jacht- en plezierhavens verwelkomt Hollands Kroon jaarlijks veel vissers, zeilers en pleziervaart.

  Kolhorn is een belangrijke knooppunt tussen West Friesland en de Kop van Noord-Holland. Kijk voor meer informatie op www.bezoekhollandskroon.nl (Recreatie en Cultuur / Water & watersport).

  Ook kanoërs kunnen hun hart ophalen op de wateren rond Kolhorn. Kijk hier voor de mooie, 10 km lange Kanoroute Kolhorn .

  Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Het sloepennetwerk in Hollands Kroon is in ontwikkeling. Kijk voor de actuele situatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Maak uw dag compleet met een lunch of diner in een van de sfeervolle restaurants. Kijk voor een overzicht van de horecagelegenheden op www.bezoekhollandskroon.nl (Recreatie en cultuur).

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  In Hollands Kroon is het hele jaar door genoeg te zien en te beleven! Uitgestrekte bollenvelden, bedrijvigheid in de havens, plezier op en aan het water ... of bezoek een van de vele jaarlijkse evenementen:

  Kijk voor informatie en voor meer leuke uitstapjes op www.bezoekhollandskroon.nl.

  Waar kan ik overnachten?

  Beleef Hollands Kroon voor een nacht, een weekend of een week. Kijk voor overnachtingsmogelijkheden op www.bezoekhollandskroon.nl (Overnachten) of voor een leuke bed & breakfast op www.bedandbreakfast.nl.

  Beschrijving omgeving

  Tot de inpoldering van de Wieringermeer was Kolhorn een vissersdorp. In de 19e eeuw werd in dit havenplaatsje aan de Zuiderzee vooral turf aangevoerd. De rijke geschiedenis maakt dat een groot deel van Kolhorn beschermd dorpsgezicht is. Tegenwoordig is dit schilderachtige dorpje achter de Westfriese Omringdijk vooral bekend als watersportplaats. U kunt hier een rondvaart maken in een originele Langedijker Rondkont. Of u kunt in het spoor van de vissers van vroeger een zeiltochtje maken over het Kolhornerdiep en door de oude zeesluis naar de voormalige Zuiderzee varen.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland