TOP Wieringen

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Havenweg (bij DekaMarkt) 1779 XT Den Oever

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Wieringen is 66.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van Wieringen lopen twee LF-routes:

  In Hollands Kroon zijn op meerdere locaties oplaadpunten voor elektrische fietsen. Kijk voor een actueel overzicht op www.oplaadpunten.nl.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Kop van Noord-Holland, startpunt Wieringen.

  Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute (270 km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaag. De route is in in beide richtingen bewegwijzerd.

  • Etappe 5 loopt van Den Oever naar Kolhorn (29 km)

  Welke routes kan ik varen?

  Waterliefhebbers zijn helemaal op hun plek in Hollands Kroon. Jong en oud kunnen zich urenlang vermaken op en langs de Waddenzee, het Amstelmeer, het IJsselmeer en de kleinere binnenwateren.  Met haar jacht- en plezierhavens verwelkomt Hollands Kroon jaarlijks veel vissers, zeilers en pleziervaart. Kijk voor meer informatie op www.bezoekhollandskroon.nl (Recreatie en Cultuur / Water & watersport).

  De Kanoroute Wieringen gaat door het Amstelmeerkanaal (8,5 km tot het eind van het kanaal; heen en terug 17 km).

  Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Maak uw dag compleet met een lunch of diner in een van de sfeervolle restaurants op Wieringen. Kijk voor een compleet overzicht van horecagelegenheden op www.wonderlijkwieringen.nl (Uit(eten)gaan) of www.bezoekhollandskroon.nl (Recreatie en cultuur).

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  In Hollands Kroon is het hele jaar door genoeg te zien en te beleven! Uitgestrekte bollenvelden, bedrijvigheid in de havens, plezier op en aan het water ... of bezoek een van de vele jaarlijkse evenementen:

  Waar kan ik een sloep, boot of kano huren?

  Op diverse plaatsen in Hollands Kroon worden kano’s en bootjes verhuurd. Kijk voor meer informatie op www.wonderlijkwieringen.nl of op www.bezoekhollandskroon.nl (Recreatie en Cultuur / Water & watersport).

  Waar kan ik overnachten?

  Beleef Hollands Kroon voor een nacht, een weekend of een week. Kijk voor overnachtingsmogelijkheden op www.bezoekhollandskroon.nl (Overnachten) of voor een leuke bed & breakfast op www.bedandbreakfast.nl.

  Beschrijving omgeving

  Den Oever ligt pal aan de Afsluitdijk en grenst aan de Waddenzee en het IJsselmeer. Hierdoor is Den Oever zowel de noordelijke toegang tot Noord-Holland als een poort naar de Waddenzee. In de Kop van Noord-Holland ligt een Waddeneiland dat in dezelfde tijd is ontstaan als Texel. En juist vanaf dit onbekende eiland is een wereldberoemde dijk gerealiseerd: de Afsluitdijk. Het is dit Waddeneiland waar u de geschiedenis nog altijd proeft, voelt en ziet. Wij stellen aan u voor: het Waddeneiland Wieringen.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland