TOP Het Streekbos

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P Het Streekbos aan de Veilingweg 1611 BN Bovenkarspel

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP Het Streekbos zijn 13 en 26. 

  Westfriese Omringdijk (126 km) is een regionale langeafstandsroute die de dijk volgt en die u dit provinciale monument in zijn geheel laat beleven.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. Door Westfriesland lopen twee LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Het Recreatieschap is volop bezig Westfriesland te voorzien van een uitgebreid wandelnetwerk, dat aansluit op het Wandelnetwerk Noord-Holland.

  In Het Streekbos is een deel van het wandelnetwerk Westfriesland gerealiseerd. U kunt kiezen uit vier routes.

  Langs Het Streekbos loopt ook het Groot Frieslandpad (LAW 14), een langeafstandswandelroute (362 km) die van Bergen aan Zee naar Leer (Duitsland) gaat. De route is in beide richtingen bewegwijzerd.

  • Etappe 07 gaat van Wervershoof naar Enkhuizen (16 km).

  Een andere langeafstandswandelroute is het Zuiderzeepad (LAW 8), die met een lengte van 400 km rond het IJsselmeer loopt van Enkhuizen naar Stavoren. De route is in beide richtingen bewegwijzerd.

  • Etappe 27 gaat van Medemblik naar Enkhuizen (24,1 km).

  Welke routes kan ik varen?

  Vanuit Het Streekbos kunt u met de kano alle kanten op. Er zijn diverse waterwegen die uitstekend toegankelijk zijn voor kanoërs. Laat u verrassen door de mooie natuur en waterpartijen die u vanuit uw kano ziet.

  Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio op een aantrekkelijke manier toegankelijk.

  Het vaarroutenetwerk Westfriesland is bewegwijzerd door middel van knooppunten en sluit aan op het sloepennetwerk. Het vaarroutenetwerk Westfriesland is vooral geschikt voor kleinere boten; de boten die gebruikmaken van het sloepennetwerk zijn in een aantal gevallen te groot voor het Westfriese vaarroutenetwerk. Bekijk daarom van tevoren de doorvaarthoogtes en dieptes op de app en de routeplanner van www.sloepennetwerk.nl of op www.vaarroutenetwerk.nl.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer informatie over bezienswaardigheden op www.westfriesland.nl (Musea & attracties)

  Meer leuke activiteiten en evenementen in de wijde regio vindt u op www.hollandbovenamsterdam.com

  Waar kan ik een sloep, (fluister)boot of kano huren:

  Waar kan ik overnachten?

  In het nabijgelegen Enkhuizen zijn diverse overnachtingsmogelijkheden en leuke bed & breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.westfriesland.nl (Overnachtingen) en www.bedandbreakfast.nl.

   

  Beschrijving omgeving

  Tussen Enkhuizen en Bovenkarspel ligt het Streekbos, een prachtig recreatiegebied van 72 hectare met bos, weiden en water. U vindt hier tal van mogelijkheden voor rustig genieten én voor actie.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland