TOP Westwoud

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P bij Dorpshuis De Schalm aan de Doctor Nuijensstraat 1617 KC Westwoud

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Westwoud is 83. 

  Westfriese Omringdijk (126 km) is een regionale langeafstandsroute die de dijk volgt en die u dit provinciale monument in zijn geheel laat beleven.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. Door Westfriesland lopen twee LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde wandelroutes van het wandelnetwerk regio Westfriesland.

  In de omgeving loopt ook het Groot Frieslandpad (LAW 14), een langeafstandswandelroute (362 km) die van Bergen aan Zee naar Leer (Duitsland) gaat. 

  • Etappe 07 gaat van Wervershoof naar Enkhuizen (16 km).

  Welke routes kan ik varen?

  Niet ver van Westwoud ligt een vaarroute waarover u vanaf Binnenwijzend via Lutjebroek en Grootebroek naar Enkhuizen kunt varen. Bij Lutjebroek kunt u ook richting natuurgebied De Weelen en vervolgens oostwaarts naar Het Streekbos of westwaarts naar Zwaagdijk en Medemblik.

   Het vaarroutenetwerk Westfriesland maakt de regio op een aantrekkelijke manier toegankelijk.

  Het vaarroutenetwerk Westfriesland is bewegwijzerd door middel van knooppunten en sluit aan op het sloepennetwerk. Het vaarroutenetwerk Westfriesland is vooral geschikt voor kleinere boten; de boten die gebruikmaken van het sloepennetwerk zijn in een aantal gevallen te groot voor het Westfriese vaarroutenetwerk. Bekijk daarom van tevoren de doorvaarthoogtes en dieptes op de app en de routeplanner van www.sloepennetwerk.nl of op www.vaarroutenetwerk.nl

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten op www.westfriesland.nl (Musea & attracties) en voor activiteiten en evenementen in de wijde regio op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik een sloep, (fluister)boot of kano huren?

  Waar kan ik overnachten?

  In de omgeving zijn campings en leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.westfriesland.nl (Overnachtingen) en www.bedandbreakfast.nl.

   

   

  Beschrijving omgeving

  Het landelijke Westwoud bestaat uit een klein lintdorp, met veel boerderijen en twee bescheiden nieuwbouwwijken. Het is een van de oudste plaatsen van de streek en bezat tot het begin van de 19e eeuw zelfs stadsrechten. Het dorp ligt midden in Westfriesland, omringd door weidse uitzichten en boerenbedrijvigheid, waar het goed wandelen en fietsen is. Geniet van wat het land opbrengt bij de fruitkwekerij en de schapenboerderij. Of sla een balletje op de uitdagende 18-holes golfbaan.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland