TOP Egmond Middenweg

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Oude Schulpweg 1935 EN Egmond-Binnen

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Onderstaande routes zijn te fietsen met behulp van de app van www.abellife.nl 

  • Fietsen langs sporen van WO II in Bergen, Egmond en Schoorl (40 km)
  • Bollen en duinroute (40 km)

  Het is heerlijk fietsen in het Noordhollands Duinreservaat in de glooiende duinen en geurende bossen. Mountainbikes zijn toegestaan. Kijk op www.natuurwegwijzer.nl voor een mooie route langs de kust.

  LET OP:als u door het Noordhollands Duinreservaat fietst, hebt u een toegangskaartje (PWN-duinkaart) nodig. U kunt dat ter plaatse bij een kaartautomaat kopen.

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Egmond Middenweg is 29.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. In de omgeving van Egmond-Binnen lopen twee LF-routes:

  LF1 Noordzeeroute (330 km) gaat van Den Helder naar Sluis,

  LF7 Oeverlandroute (385 km) gaat van Schoorl naar Maastricht.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen (en een themaroute) van het wandelnetwerk Regio Alkmaar, startpunt Egmond Middenweg.

  LET OP: deze routes komen door het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Het verplichte toegangskaartje is te koop bij de kaartautomaat.

  Welke routes kan ik varen?

  U kunt de omgeving van Egmond ook vanaf het water beleven en zo de cultuurhistorische polders van Egmond en Bergen ontdekken. Tussen Bergen, Alkmaar en de Egmonden zijn een viertal met elkaar verbonden kanoroutes uitgezet. De routes zijn gemarkeerd. Volg, afhankelijk van de vaarrichting, de bordjes ‘Bergermeer’, ‘Alkmaar’ en ‘Egmond-Binnen’.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Verder zijn er restaurants aan het Pompplein en aan de boulevard in Egmond aan Zee. Tijdens het seizoen zijn er ook diverse gezellige paviljoens op het strand.

  Waar vind ik Rustpunten?

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke evenementen en activiteiten in de regio Alkmaar op www.hollandbovenamsterdam.nl

  Waar kan ik overnachten?

  In en rondom Egmond-Binnen zijn veel overnachtingsmogelijkheden, kijk voor meer informatie op www.egmond.nl of www.watgaanwedoen.nl. Daarnaast zijn er ook overnachtingsmogelijkheden te vinden via www.hollandbovenamsterdam.com en www.bedandbreakfast.nl.

  Beschrijving omgeving

  Egmond – drie dorpen vol historie

  Egmond bestaat eigenlijk uit drie dorpen vol historie, die samen veel moois te bieden hebben. De beroemde Abdij van Egmond-Binnen is de oudste van ons land en verwelkomt bezoekers met een museum, een abdijwinkel en een restaurant. In het voorjaar kleuren de bloembollen hier het landschap. De fundamenten van het ooit invloedrijke slot van Egmond aan den Hoef zijn openbaar toegankelijk. Egmond aan Zee, het oude vissersdorpje, zit nu vol met leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants. En het bijzondere, door mensen getekende duinlandschap van het Noordhollands Duinreservaat is een heerlijk gebied om op de fiets of wandelend te verkennen.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland