TOP Hargen aan Zee

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  Hargerstrandweg 1871 GZ Hargen aan Zee

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  De Schoorlse Duinen is een prachtig en afwisselend natuurgebied met heide, bos en duinen. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer is het ideale startpunt voor een dag eropuit. Het gebied is uitstekend per fiets te ontdekken dankzij een uitgebreid netwerk aan paden en voor de sportieveling loopt er een mountainbikeparcours.

  Meer informatie en routes zijn te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/schoorlse-duinen of kijk voor fietsroutes in de omgeving op www.abellife.nl.

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP Hargen aan Zee zijn 20 en 46.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van Hargen aan Zee lopen twee LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Welke routes kan ik varen?

  U kunt hier heerlijk varen, dicht bij zee, bos en strand, over de Hargervaart, waar zich ook een bescheiden jachthaven bevindt. De Hargervaart scheidt de Vereenigde Harger- en Pettemerpolder en de Groeterpolder en komt uit in de Hondsbossche Vaart.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Verder zijn er nog verschillende restaurants in het centrum van Schoorl en Groet en aan de voet van het klimduin.

  Waar kan ik een fiets huren:

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten en evenementen in de Regio Alkmaar op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn diverse hotels en leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.hollandbovenamsterdam.com en www.bedandbreakfast.nl. 

   

  Beschrijving omgeving

  Hargen aan Zee – badplaats boven de Schoorlse Duinen

  De badplaats Hargen aan Zee is begin jaren zeventig aangelegd. Hargen aan Zee ligt aan de noordelijke rand van de Schoorlse Duinen, even boven de zeewaterinlaat De Kerf. U kunt hier heerlijk zwerven door golvende duinen en geurende dennenbossen, te voet of op de fiets. Of breng een bezoekje aan het nieuwe strand bij de Hondsbossche Zeewering, eeuwenoud icoon van onze kustverdediging.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland