TOP Heiloo

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  Het Maalwater 1852 RH Heiloo

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  LET OP: als u door het Noordhollands Duinreservaat fietst, hebt u een toegangskaartje (PWN-duinkaart) nodig. U kunt dat ter plaatse bij een kaartautomaat kopen.

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Heiloo is 32.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. In de omgeving van Heiloo lopen twee LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Alkmaar, startpunt Heiloo.

  LET OP: als u in het Noordhollands Duinreservaat wilt wandelen, hebt u een toegangskaartje (PWN-duinkaart) nodig. U kunt dat ter plaatse bij een kaartautomaat kopen.

  Welke routes kan ik varen?

  Vanaf recreatiegebied Het Maalwater peddelt u zo het Noordhollandse polderlandschap in. Er zijn verschillende kanoroutes verkrijgbaar bij kanoverhuur Het Maalwater.

  Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik een kano huren?

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten en voor evenementen in de Regio Alkmaar op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl (activiteiten) en op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

  Beschrijving omgeving

  Heiloo – twee heilige bronnen op een strandwal

  Heiloo is ontstaan in de vroege middeleeuwen bij een waterbron en een klein kerkje, de voorganger van de huidige Witte Kerk. Het dorp kende al vroeg een vorm van ‘toerisme’: het stond in de late middeleeuwen bekend als bedevaartsoord. Tegenwoordig biedt het omringende strandwallenlandschap een aangename afwisseling van eeuwenoude dorpen op de hogere gronden en laaggelegen polders, waar u heerlijk kunt uitwaaien op de fiets en de oer-Hollandse luchten kunt bewonderen. In de open, ruige en waterrijke polders kunnen sportievelingen kanoën of zwemmen, terwijl het strand en de duinen hier nooit ver weg zijn.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland