TOP Park van Luna

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Oosstangent (Health Club Heerhugowaard) 1705 PA Heerhugowaard

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Op de website van de Gemeente Heerhugowaard is een aantal leuke fietsroutes te vinden. U kunt de routebeschrijvingen gratis downloaden via www.heerhugowaard.nl (zoek op `Wat is er te doen' en vervolgens  ‘Fiets- en wandelroutes’).

  • Eerlijk winkelen fietsroutes (30-35 km). Kijk voor de routebeschrijving en de app op www.heerhugowaard.nl (zoek op `Wat is er te doen' en vervolgens  ‘Fietsen langs duurzame hotspots’) of www.eerlijkwinkelen.nl (Heerhugowaard).
  • Haring en Henneproute (30 km) gaat over het voormalige Schermereiland en langs de Rijp en is goed aan te fietsen vanaf TOP Park van Luna.Knooppunten: 17,52,2,1,27,28,29,61,60,58,80, 81, 82, 27,79,52,17
  • Westfriese Omringdijk (126 km) is een regionale langeafstandsfietsroute.

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Park van Luna is 17. 

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. Door de Regio Alkmaar lopen drie LF-routes:

  Welke routes kan ik wandelen?

  Welke route kan ik varen?

  Blauwe Loper (5 km) is een leuke kanoroute langs het Park van Luna en de Stad van de Zon. De route start bij de steiger van Kanowaard.

  Rondom Heerhugowaard (38 km) is een aantrekkelijke kano-/vaarroute rondom Heerhugowaard. Onderweg zijn diverse horeca gelegenheden en ook kamperen behoort tot de mogelijkheden. De Rustenburgersluis (vaarknooppunt 22) is vaak niet bediend, maar overdragen is mogelijk.

  Kijk voor de routebeschrijvingen van deze en andere routes op www.kanowaard.nl (Diversen / Routes vanaf Kanowaard). 

  Er zijn daarnaast nog diverse andere vaarroutes in de regio Alkmaar. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten en evenementen in de Regio Alkmaar op www.geestmerambacht.nl (Activiteiten) en op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

   

  Beschrijving omgeving

  Park van Luna – milieuvriendelijk recreëren

   Heerhugowaard is een droogmakerij. In 1631 is het voormalige meer De Grote Waert drooggelegd. De verkaveling die daarop volgde is nog zichtbaar. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt aangesloten op de karakteristieke opbouw van het landschap. De Middenweg was destijds de hoofdweg van Heerhugowaard en loopt van zuid naar noord door de gemeente. In het zuiden doorkruist de weg de wijk Stad van de Zon; de eerste energieneutrale wijk ter wereld. Langs de Middenweg zijn nog talrijke stolpboerderijen te zien.

  Herkenbaar zijn ook nog de druiplanden, stukjes land die vóór de inpoldering boven het water van het meer uitstaken. Het Strand van Luna is zo’n oud druipland. Het hoogste en het laagste punt van de polder liggen nu beiden in het Park van Luna.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland