TOP Olympiapark

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Olympiaweg 1816 MJ Alkmaar

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  De gemeente Alkmaar biedt een aantal gratis fietsroutes aan via een app, om de mooie omgeving van regio Alkmaar op een sportieve en actieve manier te ontdekken. Kijk hiervoor op www.regioalkmaarroutes.nl.

  Rondom Alkmaarroute (28 km of 21 km)

  Brede Duinenroute (35 km of 47 km)

  Bollen en duinroute (40 km)

  • Stolpenroute (22 km)

  Visser kan ik overvaren? (voorheen Pontjesroute) (41 km)

  Leeghwaterroute ( 44 km)

  Fietsroute landgoed Nijenburg (22 km)

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen. U bepaalt dan zelf het aantal kilometers dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Olympiapark is 6.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Hier treft u gemarkeerdee rondwandelingen van het wandelnetwerk Regio Alkmaar, startpunt Olympiapark.

  Daarnaast biedt de gemeente Alkmaar een aantal gratis wandelroutes aan via een app, om de mooie omgeving van regio Alkmaar op een sportieve en actieve manier te ontdekken. Kijk op www.regioalkmaarroutes.nl hoe u de gratis routes kunt ontdekken via de app van www.abellife.nl op uw smartphone.

  Welke routes kan ik varen?

  Er zijn diverse vaarroutes in Alkmaar en omgeving. Grachten en ophaalbruggen, het Noordhollandsch Kanaal, de haven, de Accijnstoren, de Hoornsevaart met zijn molens en niet te vergeten de omliggende polders. Wat is er nu leuker dan de stad eens vanaf het water te bekijken? 

  Behalve door en rondom de oude binnenstad, kunt u bijvoorbeeld ook varen in het natuurgebied De Eilandspolder. Er zijn verschillende vaarroutes uitgezet. Ook zijn er drie eilandjes speciaal ingericht om te picknicken. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarprachtstad.nl

  Op deze website vindt u ook informatie over het huren van een boot in Alkmaar.

  Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Er is ook een handige app ontwikkeld, te vinden onder ‘Sloepennetwerk’ in de App Store of Google Play. Hiermee heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  In en om het oude centrum van Alkmaar zijn er diverse leuke eetgelegenheden, net als in de omgeving van Bergen en Egmond. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarprachtstad.nl.

  Waar kan ik een boot of kano huren?

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor meer leuke activiteiten en voor evenementen in de stad Alkmaar op www.alkmaarprachtstad.nl. Voor de Regio Alkmaar kijkt u op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl, op www.geestmerambacht.nl en op www.hollandbovenamsterdam.com.

  Waar kan ik overnachten?

  Kijk voor informatie en meer adressen op www.alkmaarprachtstad.nl en www.bedandbreakfast.nl.

  

  Beschrijving omgeving

  Olympiapark – sportieve uitvalsbasis voor Alkmaar

  Olympiapark Alkmaar is het sportieve en recreatieve hart van Regio Alkmaar. De ideale plek om te sporten, bewegen, recreëren, werken en ondernemen en om talent te ontwikkelen en ambities waar te maken. Door de vele faciliteiten op het gebied van sport en ontspanning, de mooie ligging aan het open polder- en duinlandschap en de uitstekende bereikbaarheid is dit een drukbezocht en aantrekkelijk gebied. Voor bezoekers én inwoners.

  Historisch Alkmaar

  Wie door Alkmaar wandelt, voelt de geschiedenis: de mooie grachten, de vele monumenten, de prachtige ge­veltjes en de intieme hofjes. Het 16e-eeuwse Huis met de Kogel, de Vismarkt en natuurlijk de Waag zijn enkele veelbezochte bezienswaardigheden. Al eeuwenlang bezoeken mensen de kaasmarkt op het Waagplein. Vandaag de dag wordt deze minstens elke vrijdagochtend van april tot en met september gehouden. Daarnaast is Alkmaar een bruisende winkelstad, met veel activiteiten, horeca, musea en uitgaansgelegenheden.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland