TOP Nes aan de Amstel

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P bij Pastoor van Zantenlaan Amstelveen

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP Nes aan de Amstel zijn 29 en 68.

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. De LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens en passeert de TOP Nes aan de Amstel op korte afstand.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Boerenpad Bovenkerkerpolder (4,5 km)

  Polderspoorpad (13 km)

  Streekpad Stelling van Amsterdam (SP9), etappe 5 loopt van Hoofddorp naar Nessersluis (23 km) en etappe 6 van Nessersluis via Abcoude tot Driemond (20 km).

  Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute (270 km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaat. Etappe 11 loopt van Ouderkerk aan de Amstel tot Abcoude (21 km).

  Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl

  Tijdens het recreatieseizoen vaart het voet- en fietsveer De Fuut ter hoogte van de Nesserlaan van Amstelveen naar polder De Ronde Hoep, waardoor deze aantrekkelijke polder gemakkelijker bereikbaar is. April - september, voor vaartijden zie: www.groengebied-amstelland.nl 

  Tussen Nes aan de Amstel en Nessersluis vaart een veerpont voor voetgangers, fietsers, motoren en auto’s.

  Welke routes kan ik varen?

  De rivier de Amstel is uitermate geschikt voor de recreatievaart vanwege zijn schilderachtige aspecten. Er zijn diverse vaarroutes door Amstelland. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik een sloep, boot of kano huren?

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor overige activiteiten in Amstelland op www.groengebied-amstelland.nl.

   

   

  Beschrijving omgeving

  U staat hier in Nes aan de Amstel in de Bovenkerkerpolder. Hiervandaan kunt u de polder per fiets of (hard)lopend verkennen. Samen met Polder de Rondehoep vormt de Bovenkerkerpolder een uitgestrekte open ruimte in het verstedelijkte landschap van de Randstad. Hier kunt u zich rust gunnen door uw ogen op een verre horizon te richten. Beide polders zijn ook stiltegebied, maar door de nabijheid van Schiphol is stilte niet altijd gegarandeerd. In het noorden, tegen Amstelveen aan, zijn voorzieningen voor recreatie en sport.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland