TOP Aalsmeer

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P bij The Beach aan de Oosteinderweg 247 1432 AT Aalsmeer

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De TOP Aalsmeer bevindt zich direct aan het routenetwerk, tussen de knooppunten 86 en 96. 

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht.

  LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Waterliniepad, LAW, etappe 6 loopt van Hoofddorp tot Uithoorn (17,1km)

  Pelgrimspad 1, LAW, etappe 2 loopt van het Amsterdamse Bos tot De Kwakel (12,4 km)

  Welke routes kan ik varen?

  Tijdens een vaartocht door de Ringvaart en door de ondiepe slootjes en meertjes ontdekt u meer over het ontstaan van het poldergebied rondom Aalsmeer.

  Daarnaast heeft Aalsmeer een fantastisch watersport- en natuurgebied binnen zijn grenzen, ook wel één van de best bewaarde geheimen van de regio Amsterdam genoemd: de Westeinderplassen. Een vaartocht door het groene eilandenrijk is een ware ontdekkingstocht.

  Sloepennetwerk

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of in de app van het Sloepennetwerk.

  Kano- en SUP-route

  Aalsmeer heeft een mooie kanoroute, die door het uitgebreide eilandenrijk van de Westeinderplassen slingert. Deze route is ook leuk om met een SUP board ter verkennen. Op de website van VisitAalsmeer vindt u de route en de plekken waar u een kano of SUP board kunt huren.

  Beschrijving voorzieningen

  Eten en drinken aan het water?

  Maak uw dag compleet met een lunch of diner in één van de sfeervolle restaurants aan het water. Kijk voor een compleet overzicht van horecagelegenheden op de website van Visit Aalsmeer.

  Waar kan ik overnachten?

  Het gezellige Aalsmeer biedt vele manieren van overnachten. Van hotel tot tipi tent! Informatie hierover vindt u op de website van Visit Aalsmeer. Ook geeft Aalsmeer Westeinder Promotie ieder jaar een Tabloid uit. Deze kunt  u downloaden op www.aalsmeerwesteinder.nl

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Op de website van Visit Aalsmeer vindt u uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, evenementen, watersportmogelijkheden, arrangementen en bloemrijke uitstapjes.

  Hieronder een kleine opsomming van leuke uitstapjes die u kunt maken in Aalsmeer:

  Beschrijving omgeving

  Aalsmeer

  Wie Aalsmeer zegt, zegt bloemen en water. Met de grootste bloemenveiling ter wereld en een uniek watersportgebied binnen de gemeentegrenzen, heeft het dorp bezoekers veel te bieden. In de maand september zijn er veel activiteiten en evenementen. Het theater is ondergebracht in de TV Studio’s Aalsmeer, het voormalige Endemolcomplex. Op het gebied van bloemen is er natuurlijk Bloemenveiling Royal FloraHolland, maar ook de Historische Tuin, een kwekerijbezoek, een rondvaart of een kijkje in één van de oude bloemenveilingen zijn de moeite waard.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland