TOP Westeinderplassen

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P aan de Herenweg Aalsmeer

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  • Een klassieker in deze omgeving is het Rondje Poel (23 km), ofwel een fietstocht om de Westeinderplassen. Knooppunten vanaf TOP Westeinderplassen: 07, 06, 05, 04, 03, 94, 91, 96, 95, 25, 07
  • Fortenfietsroute langs de Vuurlijn (24 km)
  • QR route Stelling van Amsterdam: Zuidfront (22,8 km)
  • Stichting Oud Aalsmeer heeft een historische fiets- en wandelroute (fietsroute 40 km, wandelroute 15 km) door de samengesteld.
  • Voor meer fietsroutes zie de website van VisitAalsmeer.

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De TOP Westeinderplassen bevindt zich direct aan het routenetwerk, tussen de knooppunten 07 en 25. 

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht.

  LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens.

  Welke rouetes kan ik wandelen?

  Waterliniepad, LAW 17, etappe 6 loopt van Hoofddorp tot Uithoorn (17,1km)

  Pelgrimspad deel 1, LAW, etappe 2 van het Amsterdamse Bos tot De Kwakel (12,4 km)

  Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl en kies dan startpunten / regio Amstelland.

  Welke routes kan ik varen?

  Aalsmeer heeft een fantastisch watersport- en natuurgebied binnen haar grenzen: De Westeinderplassen. Een vaartocht door het groene eilandenrijk is echt een aanrader. Dit kunt u doen door mee te gaan met een rondvaartboot of door zelf een boot te huren. Alle verhuurbedrijven staan op de website van VisitAalsmeer.

  Sloepennetwerk

  Of u nu een dagje gaat varen of een meerdaagse vakantie hebt gepland, het Sloepennetwerk biedt genoeg inspiratie. Langs het water komt u bordjes tegen die wijzen op de verschillende knooppunten. Aan de hand van de bordjes bepaalt u zelf de route, langs molens, musea en andere bezienswaardigheden in de regio.

  Meer informatie over bootverhuur, horeca langs de routes, bedieningstijden van bruggen en sluizen en doorvaarthoogtes, vindt u op de website www.sloepennetwerk.nl of in de app van het Sloepennetwerk.

  Kano- en SUP-route

  Aalsmeer heeft een mooie kanoroute, die door het uitgebreide eilandenrijk van de Westeinderplassen slingert. Deze route is ook leuk om met een SUP board ter verkennen. Voor kanoverhuur zie hier.

  Beschrijving voorzieningen

  Eten en drinken aan het water?

  Maak uw dag compleet met een lunch of diner in één van de sfeervolle restaurants aan het water. Kijk voor een compleet overzicht van horecagelegenheden op website van VisitAalsmeer.

  Waar kan ik overnachten?

  Het gezellige Aalsmeer biedt vele manieren van overnachten. Van hotel tot tipi tent! Informatie hierover vindt u op de website van VisitAalsmeer.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Op de website van VisitAalsmeer vindt u uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, watersportmogelijkheden, arrangementen en bloemrijke uitstapjes.

  Hieronder een kleine opsomming van leuke uitstapjes die u kunt maken in Aalsmeer:

   

  Beschrijving omgeving

  Westeinderplassen

  In de zomer zijn de Westeinderplassen voor velen een aantrekkelijke plek. Met dit unieke watersportgebied binnen de gemeentegrenzen heeft Aalsmeer bezoekers veel te bieden. Behalve op het water kan er aan de oevers worden gerecreëerd, bijvoorbeeld op het strandje bij het Surfeiland of op het terras bij één van de horecagelegenheden. Ook fietsers en wandelaars kunnen genieten van het waterrijke polderlandschap, dat samen met Aalsmeer – dorp van bloemenhandelaren, botenbouwers, kwekers en zeilers – rijk is aan historie.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland