TOP Fort aan de Drecht

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P bij Grevelingen Uithoorn

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Fortenfietsroute langs de Vuurlijn (24 km)

  Rondehoeproute (22,5 km)

  QR route Stelling van Amsterdam: Zuidfront (22,8 km)

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De TOP Fort aan de Drecht bevindt zich direct aan het routenetwerk, tussen de knooppunten 30 en 31. 

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. De LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Fortenpad (8 km)

  Vuurlijnpad (17 km)

  Polderspoorpad (13 km)

  Streekpad Stelling van Amsterdam (SP9), etappe 5 loopt van Hoofddorp tot Nessersluis (22,5 km).

  Pelgrimspad (LAW 7-1), etappe 2 loopt van het Amsterdamse Bos naar De Kwakel (12,4 km).

  Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op http://www.wandelnetwerknoordholland.nl

  Welke routes kan ik varen?

  Uithoorn is prachtig gelegen aan de rivier de Amstel. Vanuit Uithoorn zijn diverse vaarroutes mogelijk.

  • Rondje Ronde Hoep (35 km) voert vanaf Uithoorn over de Amstel, de Bullewijk, de Waver en de Oude Waver weer terug naar Uithoorn.
  • Angstelroute (24 km) gaat via de Amstel, de Oude Waver, de Waver, de Holendrecht, het Abcoudermeer, de Angstel en de Winkel weer terug naar de Oude Waver.
  • Rondje Kerkvaart (34 km) gaat via de Kromme Mijdrecht, de Kerkvaart, de Ringvaart en de Kromme Mijdrecht weer terug naar de Amstel.

  Bovenstaande vaarroutes zijn niet volledig bewegwijzerd, kijk voor meer informatie op de website van de Passantenhaven Aeme-Stelle, www.aeme-stelle.nl of op de website van bootverhuur Aemstel-Boating, www.aemstelboating.nl.

  Er zijn diverse vaarroutes door Amstelland. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik een sloep, boot of kano huren kan bij?

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl

  Waar vind ik Rustpunten?

  Ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

   

   

  Beschrijving omgeving

  ‘Groen en water’ omschrijven het best de kwaliteiten van de gemeente Uithoorn, waar Fort aan de Drecht deel van uitmaakt. Ontdek zelf wat de omgeving te bieden heeft, te voet, te fiets of over het water. Laat u – al wandelend over het Fortenpad – verrassen door het Uithoornse veenweidegebied, of huur een sloep bij de passantenhaven om even lekker uit te waaien op de Amstel. U kunt de dag heerlijk afsluiten bij een van de vele restaurants of terrassen langs de Waterlijn.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland