TOP Middelpolder

  Natuur- of recreatiegebied
  Groengebied Amstelland
  Locatie TOP
  P aan het eind van Saskia van Uylenburgweg Amstelveen

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Rond de Amstelroute (20,9 km) op basis van knooppunten, ontwikkeld door Nederland Fietsland (oversteken met pontje De Fuut, informatie zie hieronder).

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. Het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf TOP Middelpolder is 60. 

  Landelijke Fietsroutes (LF-routes) zijn in twee richtingen bewegwijzerde langeafstandsfietsroutes. Ze zijn ideaal voor het plannen van een meerdaagse fietstocht. Door Amstelland lopen twee LF-routes:

  LF2 Stedenroute (200 km) gaat vanaf Amsterdam naar de Belgische grens,

  LF7 Oeverlandroute (385 km) gaat vanaf Alkmaar naar Maastricht.

  Welke routes kan ik wandelen?

  Er is een uitgebreid netwerk van wandelpaden in de Middelpolder. In het oostelijke deel zijn voetsporen met voetbruggetjes aangelegd, zodat er dwars door de oude weilanden gewandeld kan worden.

  Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute (270 km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaat. Etappe 10 loopt van Halfweg tot Ouderkerk aan de Amstel (25 km). 

  Het wandelnetwerk van Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op www.wandelnetwerknoordholland.nl

  Tijdens het recreatieseizoen varen de twee voet- en fietsveren De Smient ter hoogte van de Kalfjeslaan in Amsterdam-Buitenveldert naar de Duivendrechtsche Polder (Ouderkerkerdijk, Amsterdam-Watergraafsmeer) en De Fuut ter hoogte van de Nesserlaan naar polder De Ronde Hoep. Voor vaartijden kijk op www.groengebied-amstelland.nl

  Welke routes kan ik varen?

  De rivier de Amstel is uitermate geschikt voor de recreatievaart vanwege zijn schilderachtige aspecten. Er zijn diverse vaarroutes door Amstelland. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

   Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik een sloep, boot of kano huren?

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk voor overige activiteiten in Amstelland op www.groengebied-amstelland.nl.

   

  Beschrijving omgeving

  Middelpolder

  De Middelpolder is een recreatiegebied dat op beweging is gericht. Het is een zeer afwisselend landschap. Tegen de stadsrand aan liggen veel sportvelden. Verderop nodigt het gebied uit om te wandelen, hard te lopen, te fietsen of paard te rijden. U staat hier tussen de sportvelden en de Liberaal Joodse begraafplaats Gan Hasjalom. Ten zuiden van de begraafplaats is het uitgestrekte recreatie- en natuurgebied te vinden, dat veel afwisseling biedt tussen bosjes en wei- of hooilanden.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland