TOP De Hoge Dijk

  Natuur- of recreatiegebied
  Groengebied Amstelland
  Locatie TOP
  P bij Abcouderstraatweg Amsterdam -Zuidoost

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Rond Gaasp en Geinroute (14,4 km)  

  Fortenfietsroute rond Abcoude (37 km) 

  Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk kunt u natuurlijk ook uw eigen route samenstellen en zelf het aantal kilometers bepalen dat u wilt fietsen. Alle trajecten zijn in beide richtingen bewegwijzerd. De dichtstbijzijnde knooppunten vanaf TOP De Hoge Dijk zijn 63 en 71. 

  Tussen Ouderkerk aan de Amstel en Abcoude kunt u de rivier Holendrecht oversteken met een zelfbedieningspontje (gratis; tussen zonsopkomst en zonsondergang).

  Welke routes kan ik wandelen?

  Abcoudermeerroute (rood, 3,2 km)

  Hogendijkroute (blauw, 3,7 km)

  Holendrechtroute (zwart, 10,5 km)

  Het nieuwe Waterliniepad is een 350 kim lang wandelpad langs twee voormalige verdedeingslinies: de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Etappe 8 loopt van Fort bij Abcoude naar vesting Weesp (13,2 km)

  Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelroute (270 km) die in 13 etappes van Texel naar Huizen gaat. Etappe 14 loopt van Ouderkerk aan de Amstel tot Abcoude (21 km) en etappe 15 van Abcoude tot ’s-Graveland (22 km).

  Welke routes kan ik varen?

  De rivieren de Holendrecht, de Angstel en het Gein zijn uitermate geschikt voor recreatievaart.

  Er zijn diverse vaarroutes door Amstelland. Op www.sloepennetwerk.nl is het met behulp van vaarknooppunten mogelijk uw eigen vaarroute samen te stellen met leuke stopplaatsen onderweg. Het sloepennetwerk Amsterdam/Amstelland is in ontwikkeling. Kijk voor actuele informatie op de website.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn leuke Bed & Breakfasts te vinden. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

  Wat kan ik nog meer doen in de omgeving?

  Kijk hier voor overige activiteiten in Groengebied Amstelland.

   

  Beschrijving omgeving

  De Hoge Dijk

  Recreatiegebied De Hoge Dijk is genoemd naar de hoge ringdijk die begin 19e eeuw rond de toenmalige veenderij Holendrecht en Bullewijk is aangelegd. Het gebied vormt de overgang van stad naar platteland, van het drukke Amsterdam Zuidoost naar het verstilde Geingebied. Een buffer waar van alles te doen is, van zwemmen en zonnen tot golfen en zelf natuur beheren. De Hoge Dijk is een schakel in de Natuurboog, de ecologische verbindingszone tussen het IJmeer en andere natuurgebieden rond Amsterdam. De ondergrond van zand op veen zorgt hier voor de aanwezigheid van bijzondere flora en fauna.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland