TOP Purmerland

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  P tegenover Purmerland 33 Purmerland

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

  Veenweide Wormerroute (39 km).

  Het fietsroutenetwerk in Laag-Holland loopt door Groengebied Purmerland. Vanuit de woonwijk Weidevenne is het fietspad verbonden met het Wormerpad, zodat fietsers niet meer op de drukke weg bij Purmerland hoeven te rijden. Deze route verbindt de recreatiegebieden Purmerbos en Het Twiske en de stedelijke gebieden Purmerend en Zaanstad.

  Je kunt deze en andere routes fietsen aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Het dichtstbijzijnde knooppunt is 14.

   

  Welke routes kan ik wandelen? 

  Op de TOP Purmerland zit aan één zijde de kaart van Wandelnetwerk Noord-Holland. Je kunt de volgende routes wandelen vanaf startpunt Purmerland

  Welke routes kan ik varen?

  In Groengebied Purmerland is een kanoroute (5 km) gemarkeerd met blauwe borden. De mooie route is voorzien van meerdere opstappplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld bij TOP Purmerland beginnen. Kanoverhuur is helaas niet aanwezig.

  Overige activiteiten

  Waar vind ik Rustpunten?

   

  Of ga naar www.rustpunt.nu en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

   

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn diverse leuke campings en bed & breakfast locaties. Kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl

   

  Zijn er nog andere activiteiten voor mij?

  Beschrijving omgeving

  Groengebied Purmerland

  Het veenweidegebied ten zuiden van Purmerend bestaat uit bloemrijk grasland en weiland. De bruggen bieden mooie vergezichten over het water op het uitgestrekte gebied. Het is een gebied om te spelen, te wandelen, te varen, paard te rijden, te fietsen en te skaten. Of lekker te luieren op een grasveldje. Iets meer de polder in kun je struinen in open weidevelden over onverharde laarzenpaden. De paden door Groengebied Purmerland staan in verbinding met het Purmerbos (ten oosten van Purmerend) en recreatiegebied Het Twiske (in het zuidwesten).

   

  Recreatiegebied Purmerbos

  Het Purmerbos is in 1986 aangelegd en biedt verschillende mogelijkheden om te struinen, te spelen en te sporten.  

   

  Recreatiegebied Het Twiske

  Omdat het recreatiegebied volop mogelijkheden biedt om te fietsen, wandelen, zwemmen, duiken, surfen en zeilen, trekt Het Twiske veel bezoekers. Toch zijn er ook rustige gebieden, waar de natuur volledig zijn gang kan gaan.  

   

  Purmerend: marktstad in het lage land

  Purmerend dankt zijn naam aan het feit dat het ligt aan het einde van de Purmer. In de 15e eeuw kwam deze kleine handelsnederzetting tot bloei. De belangrijkste bronnen van inkomsten waren visserij en scheepvaart. Al eeuwenlang noemt Purmerend zichzelf Marktstad.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland