TOP Middelie

  Natuur- of recreatiegebied
  Locatie TOP
  Brink (P 't Wapen van Middelie) Middelie

  Toon aanrijroute

  Aanwezige routes

  Welke routes kan ik fietsen?

   

  Je kunt deze en andere routes fietsen aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Het dichtstbijzijnde knooppunt is 13.

   

  Je kan een fiets huren bij Ton Tweewieler fietsverhuur .


  Welke routes kan ik wandelen?

  • Middeleeuwse Sporenpad (13 km, in het broedseizoen, in de maanden 15 maart tot en met 15 juni, is het onverharde pad tussen Middelie en Hobrede afgesloten en wordt het pontje uit de vaart genomen)
  • Seedyckroute (8,5 km, in het broedseizoen vanaf 15 maart tot en met 15 juni is het Zeedampad door polder De Zeevang afgesloten. Een alternatieve route wordt aangegeven)
  • Streekpad Stelling van Amsterdam, SP 9 (etappe 01 tussen Volendam en Halfweg is 19 km)
  • Zuiderzeepad, LAW 8  (etappe 04 tussen Edam en Monnickendam is 16 km).

  Op de Top Middlie zit aan één zijd e de kaart van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Je kunt de verschillende routes wandelen vanaf startpunt Middlie


  Welke routes kan ik varen?

  Er lopen drie kanoroutes door de karakteristieke vaarpolder De Zeevang. De kanoroutes zijn met palen en drijvers geel, rood en blauw gemarkeerd. Een kano-overdraagplaats maakt het mogelijk om een weg te passeren.

  Overige activiteiten

  Waar vind ik Rustpunten?

  Of ga naar www.rustpunt.nu  en bereken je route met de Rustpuntzoeker.

  Beschrijving voorzieningen

  Waar kan ik iets eten of drinken?

  Waar kan ik een boot of kano huren?

   

  Waar kan ik overnachten?

  In de regio zijn diverse leuke campings en bed en breakfast locaties. De lokale VVV informeert je graag over de mogelijkheden. Of kijk voor meer informatie op www.bedandbreakfast.nl.

  Zijn er nog andere activiteiten voor mij?

  Beschrijving omgeving

  Veenweiden
  De polder Zeevang is een open veenweidegebied met veel water. In Zeevang vind je een oer-Hollands landschap waar de rust overheerst. Het ligt tussen de plaatsen Purmerend, Oosthuizen en Edam en heeft een kenmerkende verkaveling met lange stroken, gescheiden door smalle sloten, haaks op de ontginningsassen. In het open landschap liggen de lintdorpen Warder, Middelie en Kwadijk. Vanwege de bijzondere vogels die hier leven, is polder Zeevang aangewezen als waardevol natuurgebied. In het voorjaar broeden hier vele grutto´s, kieviten, visdiefjes, tureluurs, scholeksters en zomertalingen.
   
  Stelling van Amsterdam
  In en rond de polder Zeevang liggen elementen van de Stelling van Amsterdam, zoals Fort Benoorden Purmerend, Fort bij Edam en de fortwachterswoning van het fort bij Kwadijk. De Stelling van Amsterdam is gebouwd tussen 1885 en 1914 als verdedigingskring rond Amsterdam.

   

  Edam: genieten aan de Gouwzee
  Edam is een sfeervol stadje aan het IJsselmeer met een eigen karakter. Oude tjalken, klippers en botters liggen naast moderne jachten langs de kade. Alleen al het uitzicht op het water is een attractie, maar ook de pittoreske huizen en straten voeren je terug in de tijd.

  Bron
  Recreatie Noord-Holland