CloseWandelroute Hilverbeek

Wandelroute Hilverbeek 


Kenschets
Route over vogelrijke, s Gravenlandse buitenplaatsen die oorspronkelijk in de Engelse stijl zijn aangelegd, dus met watertjes, slingerende paden, zeer oude bomen en heuveltjes.
Lengte
6 km
Natuur- of recreatiegebied
  • Hilverbeek

  • Spanderswoud

    Spanderswoud. Niet alleen een naam die tot de verbeelding spreekt. Ook het woud zelf wordt naarmate het op leeftijd komt steeds fraaier, afwisselender en spannender. Kortom een bos dat zijn naam eer aan doet.

Regio
Markering
  • Onbekend
Beheerder
  • Amsterdam Tourist Office
Beschrijving
Een wandeling over twee buitenplaatsen die behoren tot de reeks van in de 17e eeuw aangelegde landgoederen in s-Graveland. Route ligt gelegen in het overgangsgebied van de stuwwallen van het Gooi naar het lager gelegen veengebied van de Vechtplassen. Aanvankelijk ingericht volgens de Franse landschapsstijl zijn deze buitenplaatsen in de loop van de 18e eeuw omgevormd volgens de Engelse stijl. Het beheer van Natuurmonumenten als eigenaar is gericht op het instandhouden van de cultuurhistorische waarden en de natuurwaarden.
Startpunt
De parkeerplaats van landgoed Hilverbeek aan de Leeuwenlaan; de weg tussen Hilversum en s Gravenland.
Folder, boekjes
Boekje: Hilverbeek
Hierin vindt u natuur- en cultuurinformatie bij de route.

Verkoopadressen: bij VVVs, tijdens IVN-wandelingen en bij Annet Hoes, Oude Amersfoortseweg 39, Hilversum, tel. (035) 624 06 08

Prijs boekje: 1,20

Meer route-informatie vindt u op
www.invgooi.nl
Bron
  • IVN Consulentschap Noord-Holland