CloseNoord-Holland pad: Ouderkerk aan de Amstel - Abcoude

Noord-Holland pad: Ouderkerk aan de Amstel - Abcoude 


Kenschets
Vanaf Speelboerderij Elsenhove ten zuiden van Amstelveen voert de tocht via onder andere de Bovenkerkerpolder, langs de Amstel en Waver richting Abcoude. Een tocht met vergezichten over de groene wildernis en enkele forten van de Stelling van Amsterdam.
Lengte
24 km
Natuur- of recreatiegebied
  • Groengebied Amstelland

    Groengebied Amstelland is het groene gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs de stadsrand vindt u enkele recreatiegebieden met stranden, speeltoestellen voor kinderen, ruiterpaden, een golfbaan en nog veel meer mogelijkheden om te recreŽren. De natuur krijgt de ruimte op afstand van de stad. Het landschap varieert van veenweidepolder tot bos. Hier kunt u genieten van de rust. Bijvoorbeeld in de Middelpolder en Polder de Rondehoep. U kunt hier fietsen, wandelen, skaten, paardrijden en van de natuur en het landschap genieten.

Regio
Markering
  • Onbekend
Beschrijving
Startpunt van deze etappe is speelboerderij Elsenhove, met zijn parkeer-, eet-, drinkmogelijkheden. Ten zuiden van Amstelveen voert de tocht door de open Bovenkerkerpolder. Via de onverharde Middenweg en een weilandpad langs een vroegere molengang wandelt u terug naar de breed kronkelende Amstel. Onder Nes neemt u het pontje naar de overkant van de Amstel. Dan verder langs de bochtige Waver en twee in het groen verscholen forten uit de Stelling van Amsterdam naar de Stokkelaarsbrug. Een pleisterplaats in lente en zomer.

Vervolgens een doortocht over Stichts gebied naar eindpunt Abcoude en zijn eet- en drinkgelegenheden, bus- en treinhaltes. Onderweg loopt u langs de Winkel en de Angstel. Met vergezichten over de groene wildernis van natuurreservaat Botshol, uitgeveende plassen als die van Vinkeveen en nog eens twee forten uit de oude kringstelling, Fort aan de Winkel en Fort Abcoude.
Startpunt
Ouderkerk aan de Amstel

De route start bij de infokast bij Boerderij Elsenhove aan de Bankrasweg 1 (postcode 1183 TP). Daar vindt u ook het informatiepaneel over deze etappe.
Bron
  • IVN Consulentschap Noord-Holland