CloseKadoelen route

Kadoelen route 


Lengte
10 km
Natuur- of recreatiegebied
  • Waterland

    Een landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer, waar u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water vindt.

Regio
Markering
  • Ja
Beheerder
  • Landschap Waterland
Type markering
De route is gemarkeerd met blauwe stickers met de naam van de route en een pictogram erop. Ze zijn aangebracht op o.a. verkeerspalen, hekken en lantaarnpalen.
Bij splitsingen en kruisingen vindt u de stickers aan het begin van de weg die u moet inslaan. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. Stickers met een rood kruis staan bij wegen die u niet moet inslaan. Indien u een sticker met een "i" tegenkomt, staat er informatie in de folder.
Beschrijving
De Kadoelen route is een rondwandeling door het veenweidegebied van Landsmeer, over de verharde ringdijk van het recreatiegebied Het Twiske, langs veenstromen en waterplassen. Een tocht met contrasten, vanuit de bruisende stadsrand naar rust en ruimte.
Startpunt
De Kadoelen route start in Amsterdam Noord bij de bushalte ter hoogte van Mc Donalds in de wijk Kadoelen.

Inkortingmogellijken bij de Nieuwe Gouw, het Zuideinde en het Noordeinde in Landsmeer. De lengte wordt dan ongeveer 5 km.
Parkeergelegenheid
Op de parkeerplaats bij Mc Donalds. Vanuit Amsterdam en Landsmeer is het startpunt goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Bron
  • Recreatie Noord-Holland