CloseFietsroute Groene AS

Fietsroute Groene AS 


Kenschets
Groene fietsroute langs en door Amsterdam.
Lengte
50 km
Typering
Natuur- of recreatiegebied
  • Spaarnwoude

    In natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude kunt u al wandelend, fietsend of skeelerend genieten van het afwisselende typisch Hollandse veenweidelandschap en de vele monumenten.

  • Groengebied Amstelland

    Groengebied Amstelland is het groene gebied tussen Amstelveen en het Amsterdam-Rijnkanaal. Langs de stadsrand vindt u enkele recreatiegebieden met stranden, speeltoestellen voor kinderen, ruiterpaden, een golfbaan en nog veel meer mogelijkheden om te recreëren. De natuur krijgt de ruimte op afstand van de stad. Het landschap varieert van veenweidepolder tot bos. Hier kunt u genieten van de rust. Bijvoorbeeld in de Middelpolder en Polder de Rondehoep. U kunt hier fietsen, wandelen, skaten, paardrijden en van de natuur en het landschap genieten.

Regio
Markering
  • Onbekend
Beheerder
  • Provincie Noord-Holland
Beschrijving
Deze fietsroute loopt langs de Groene AS, de ecologische én recreatieve verbinding tussen Amstelland en Spaarnwoude.Op de route langs de Ringvaart ligt het o.a. het Amsterdamse Bos, het nieuwe Schinkelbos, de Lutkemeerpolder, de nieuwe Meer en nog veel meer mooie stukjes Amsterdam en ommelanden. De Groene AS is een netwerk van natuurgebieden, die planten en dieren nodig hebben om zich te kunnen voortplanten en bewegen. De Groene AS is in ontwikkeling, projectpartners: de provincie de gemeenten en stadsdelen in Amsterdam en omgeving en de hoogheemraadschappen. Meer informatie over de Groene AS en haar projecten is in de routefolder te vinden.
Startpunt
hoofdingang station Amsterdam Sloterdijk.