CloseBeemsterroute

Beemsterroute 


Kenschets
Route door één van de oudste en mooiste droogmakerijen de Beemster. Met statige stolpboerderijen, hoogstamboomgaarden en langs enkele forten van de ‘Stelling van Amsterdam’.
Lengte
39 km
Typering
Natuur- of recreatiegebied
  • Waterland

    Een landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer, waar u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water vindt.

Regio
Markering
  • Ja
Beheerder
  • Landschap Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
  • ANWB
Type markering
De Beemsterroute en de aanrijroute vanaf station Purmerend zijn tot 2010 gemarkeerd door middel van ANWB-bordjes. U kunt de route ook fietsen aan de hand van het Fietsknooppuntennetwerk van Laag Holland. Daarvoor volgt u de knooppunten: station Purmerend-25-49-43-60-61-62-82-27-28-30-31-32-8-7-6-5-4-49-25-station.
Beschrijving
De Beemsterroute is een afwisselende fietstocht door één van de mooiste droogmakerijen van Noord-Holland. Vanaf de fiets heeft u een fraai zicht over deze uitgestrekte polder, met zijn graslanden, akkers, bollenvelden, molens en vijf forten die deel uitmaken van de “Stelling van Amsterdam”. Langs de fietsroute staan tientallen prachtige stolpboerderijen, veelal geflankeerd door oude fruitbomen. Aan de rand van deze oude veenpolder passeert u schilderachtige dorpjes als Grootschermer en De Rijp.
Startpunt
De route begint en eindigt in Zuidoostbeemster, maar u kunt natuurlijk ook op een andere plek beginnen.
Bron
  • Recreatie Noord-Holland