CloseBadkuip route

Badkuip route 


Kenschets
Wandelen door weelderig Waterland
Lengte
6 km
Natuur- of recreatiegebied
  • Waterland

    Een landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer, waar u rust, uitgestrekte weilanden met grazende koeien en veel water vindt.

Regio
Markering
  • Onbekend
Beheerder
  • Landschap Waterland
Type markering
De route is gemarkeerd met blauwe stickers mer de naam van de route en een pictograam erop. De stickers zijn aangebracht op o.a. verkeerspalen, hekken en lantaarnpalen. Bij splitsingen en kruisingen vindt u de stickers aan het begin van de weg die u moet inslaan. De alternatieve mogelijkheden zijn aangegeven met gele stickers. Stickers met een een rood kruis staan bij wegen die u niet moet inslaan. Indien u een sticker met een "i" tegenkomt, staat er informatie in de folder.
Beschrijving
De Badkuip route is een rondwandeling over de grasdijk van de droogegemaakte Noordmeer, een diepgelegen polder die sterk doet denken aan een lege badkuip. Het oude land aan de andere kant van de ringdijk is een open veenweidegebeid, omzoomd door riet. Deels boerenland, deels natuurreservaat. De route is in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni niet toegankelijk.
Startpunt
De badkuip route start bij bij de bushalte op de N247 in Broek in Waterland. Verbindingsroute Badkuiproute-Hekkenroute (2,4 km). Vanuit de Badkuiproute loopt een verbindingsroute via het dorp Overleek naar de Hekkenroute. Deze route is met rode stickers gemarkeerd.
Parkeergelegenheid
In het centrum van Broek in Waterland is parkeergelegenheid. Vanuit Amsterdam en Hoorn is het startpunt goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Bron
  • Recreatie Noord-Holland