Bomenwandeling Thijssepark

  • 1.5 KM
Beheerder
Landschap Noord-Holland
Startpunt
Start bij de Roelof Venemaschool aan de Amsterdamseweg in Amstelveen

Toon aanrijroute

Parkeergelegenheid
Ja
Kenschets
In het nauwelijks zes hectaren grote Jac. P. Thijsse-heempark kunt u een adembenemende ontdekkingsreis maken, wat daar allemaal groeit en bloeit!
Folder, boekjes
De uitgebreide routebeschrijving waarin de bomen die tijdens de route te zien zijn beschreven worden, is te vinden op de website.
Meer informatie vindt u op
www.ivn-amstelveen.nl
Omschrijving

Dit unieke heempark, aangelegd van 1940 tot 1972, is gelegen tussen de Amsterdamseweg en de Hoornsloot. Door plaatselijke verhogingen en verlagingen van het maaiveld zijn hier zowel planten voor meer droge, als zeer vochtige plaatsen te vinden. Het park heeft alleen inheemse planten.
Het staat er bijvoorbeeld vol met schitterende varens. Sommige majestueuze koningsvarens zijn wel een halve eeuw oud. Met speelse doorkijkjes wordt steeds opnieuw de nieuwsgierigheid bij de wandelaar opgewekt. Je kijkt steeds weer naar een volgende 'kamer' in het park. Elke kamer heeft z'n eigen sfeer: veel hei, prachtige paarse kattestaart. Op hoge kussens van mos is lelie-achtige beenbreek te vinden, een tamelijk zeldzame venoeverplant vol gele bloemen. Ook het minuscule klimopklokje dat over vochtig veenmos kruipt, staat hier. Bijzonder, want hij komt bijna niet meer voor in ons land.

Bron
IVN Consulentschap Noord-Holland

Vond je dit een leuke route?