Noord-Holland pad: Ouderkerk aan de Amstel - Abcoude

  • 24 KM
Startpunt
Ouderkerk aan de Amstel De route start bij de infokast bij Boerderij Elsenhove aan de Bankrasweg 1 (postcode 1183 TP). Daar vindt u ook het informatiepaneel over deze etappe.

Toon aanrijroute

Kenschets
Vanaf Speelboerderij Elsenhove ten zuiden van Amstelveen voert de tocht via onder andere de Bovenkerkerpolder, langs de Amstel en Waver richting Abcoude. Een tocht met vergezichten over de groene wildernis en enkele forten van de Stelling van Amsterdam.
Omschrijving
Startpunt van deze etappe is speelboerderij Elsenhove, met zijn parkeer-, eet-, drinkmogelijkheden. Ten zuiden van Amstelveen voert de tocht door de open Bovenkerkerpolder. Via de onverharde Middenweg en een weilandpad langs een vroegere molengang wandelt u terug naar de breed kronkelende Amstel. Onder Nes neemt u het pontje naar de overkant van de Amstel. Dan verder langs de bochtige Waver en twee in het groen verscholen forten uit de Stelling van Amsterdam naar de Stokkelaarsbrug. Een pleisterplaats in lente en zomer.

Vervolgens een doortocht over Stichts gebied naar eindpunt Abcoude en zijn eet- en drinkgelegenheden, bus- en treinhaltes. Onderweg loopt u langs de Winkel en de Angstel. Met vergezichten over de groene wildernis van natuurreservaat Botshol, uitgeveende plassen als die van Vinkeveen en nog eens twee forten uit de oude kringstelling, Fort aan de Winkel en Fort Abcoude.
Bron
IVN Consulentschap Noord-Holland

Vond je dit een leuke route?