Zeevang route

  • 34 KM
Beheerder
Landschap Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
Startpunt
De Zeevangroute begint en eindigt in Kwadijk, maar u kunt natuurlijk ook op een andere plek beginnen. Als u met het openbaar vervoer komt, is het NS-station van Purmerend een goed uitgangspunt.

Toon aanrijroute

Type markering
De Zeevangroute en de 4 km lange aanrijroute vanaf station Purmerend zijn tot 2010 bewegwijzerd door middel van ANWB-bordjes. U kunt de route ook fietsen aan de hand van het Fietsknooppuntennetwerk van Laag Holland. Daarvoor volgt u de knooppunten: station Purmerend-26-28-4-9-11-10-33-83-64-97-95-13-28-26-station. Doorsteek via Warder: 10-63-64-97-95-13-28-26-station
Kenschets
Route rondom het vroegere veeneiland ‘de Zeevang’ en door een open polderlandschap met graslanden en langgerekte lintdorpen langs de Ijsselmeerdijk.
Omschrijving
De Zeevangroute is een afwisselende fietsroute langs de randen van de polder Zeevang. Dit oude veenland is al in de 13e eeuw bedijkt en bestaat uit langgerekte graslanden met brede sloten, slingerende dijken en oude lintdorpen. De vele ‘braken’ langs de IJsselmeerdijk herinneren nog aan vroegere overstromingen. In het zuiden voert de route door het monumentale Zuiderzeestadje Edam.
Bron
Recreatie Noord-Holland

Vond je dit een leuke route?