Buitenplaats Leyduin

Oppervlakte
110 ha
Beheerder
Landschap Noord-Holland
Kenschets
Afwisselende landgoedbossen met speelweiden.
Omschrijving

Onder de noemer Leyduin vallen enkele buitenplaatsen die nu als een geheel worden beheerd: Leyduin, Oud-Woestduin en Vinkenduin. Landschappelijk gezien zijn er op deze buitenplaatsen een paar aardige verrassingen te beleven. Op Oud-Woestduin is een voormalige paardenrenbaan. In de richting van Vinkenduin is een open plek met alleenstaande bomen, die heel bijzonder van sfeer is. Je kunt er midden op de dag reeën ontmoeten. Er zijn stukken waar de adelaarsvarens manshoog staan. De variatie aan boomsoorten is groot. Hier en daar stuit je op merkwaardige restjes van oude tuinen. Richting Leyduin zijn er wat heuveltjes begroeid met beuken en velden lelietjes-van-dalen, met op het hoogste punt een romantische belvedère. Onderlangs stroomt langs een speelweide een oude duinrel.


Op de buitenplaats worden door Landschap Noord-Holland het hele jaar excursies georganiseerd.


Ligging
De buitenplaats ligt globaal tussen Vogelenzang en Heemstede
Ingangen

Hoofdingang bij parkeerterrein Manpadslaan bij de Leidsevaart.Verder verschillende ingangen aan de Vogelenzangseweg tussen Heemstede en Vogelenzang.

Toegangsvoorwaarden
Vrije toegang van zonsop- tot zonsondergang. Wandelpaden, ruiterpaden en doorlopende fietspaden. Geen brommers en motorrijtuigen. Hond aan de lijn.
Parkeergelegenheid
Parkeerterrein aan de Manpadslaan, langs de Leidsevaart te Heemstede.
Info seizoensgebonden
Het gebied is het hele jaar vrij toegankelijk
Toegankelijkheid honden
Honden aan de lijn toegestaan

Bron
Landschap Noord-Holland