Buitencentrum Schoorlse Duinen

  Natuur- of recreatiegebied
  Schoorlse duinen
  Bezoekadres
  Oorsprongweg 1 1871 HA Schoorl
  Telefoon
  072-5093352
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Gratis.
  Openingstijden
  Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer
  Vanaf NS-station Alkmaar neemt u bus 151 naar Schoorl. Uitstappen bij halte Idenslaan. Via de Idenslaan en de Bobbeleweg komt u op de Oorsprongweg. Als u op de T-splitsing linksaf slaat ziet u het bezoekerscentrum na 100 meter aan uw rechterhand.
  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Volg vanaf Alkmaar de rondweg (N9) richting Den Helder, langs Noordhollandsch Kanaal. Afslag Schoorl, richting centrum (bij apotheek links). In het centrum volgt u de borden Camperduin en Groet. Na een bocht komt u op de Heereweg. Neem daarna de eerste weg links (Oorsprongweg) en ga direct weer rechts. Bij het bezoekerscentrum is parkeergelegenheid op P2 (betaald parkeren á €1,90 p/u. Een parkeerdagkaart is €10,00. Deze opbrengsten komen ten goede aan de Schoorlse Duinen).
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Ja. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom (vooraf reserveren).
  Tentoonstelling
  In het Buitencentrum is een permanente tentoonstelling.
  Activiteiten
  Rond het buitencentrum is een wandelpadennetwerk. Naast de diverse wandelpaden is het gebied rijk aan 30 kilometer ruiterpad en 15 kilometer ATP pad. Aan de balie is een wandel- en fietskaart 'Schoorlse Duinen' te koop. Kijk voor een actueel overzicht van de activiteiten op de website van Staatsbosbeheer.
  Kinder activiteiten
  Er zijn gedurende het hele jaar verschillende kinderactiviteiten. Tevens kunnen in en rondom het Buitencentrum kinderfeestjes gehouden worden.
  Opmerkingen
  Brasserie IJgenweis (met uitzicht op de duinen) serveert heerlijke gerechten met biologische streekproducten. Ook is het mogelijk om te vergaderen in het Buitencentrum.
  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland