Zaans Natuur en Milieu Centrum/Natuurmuseum

  Natuur- of recreatiegebied
  Bezoekadres
  Thijssestraat 1 1504 LB Zaandam
  Telefoon
  075-6312020
  E-mail
  info@zaansnatuurmilieucentrum.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  €2,50 p.p.
  Openingstijden
  Openingstijden museum losse bezoekers: zondagmiddag 13-17 uur. Openingstijden museum (groepen op afspraak): ma-vrij 9-17 uur.
  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Het Natuurmuseum ligt op het terrein van kinderboerderij Darwinpark, in de woonwijk Poelenburg, in Zaandam-zuidoost. Nabij de hoofdingang van de boerderij, aan De Weer, kunt u uw fiets stallen of uw auto parkeren. Er is tevens parkeergelegenheid en entree mogelijk aan de andere zijde van het terrein aan de Thijssestraat.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Ja
  Tentoonstelling
  In het museum is de kindvriendelijke vaste expositie "Natuur in de stad" te zien. De tentoonstelling toont op een speelse en verrassende wijze welke natuur er in de Zaanse stedelijke omgeving te zien is. Tevens is er circa 3 keer per jaar een wisselexpositie over een aansprekend onderwerp, waaraan geregeld publieksactiviteiten zijn gekoppeld. Het is een echt ontdekmuseum. Er is zoveel te zien! Voor je het weet zie je iets over het hoofd. Je moet er niet alleen je ogen gebruiken, maar ook je handen! Voor schoolklassen worden vaak educatieve activiteiten verzorgd.
  Kinder activiteiten
  Rondleiding tijdens museum openingstijden Diverse publieksactiviteiten gedurende het jaar
  Opmerkingen
  Ligt in het Darwinpark. Naast het natuurmuseum treft u de grootste kinderboerderij van Nederland aan, met speeltuin.
  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland