Bezoekerscentrum De Oranjekom

  Natuur- of recreatiegebied
  Amsterdamse Waterleidingduinen
  Bezoekadres
  Bij ingang Oranjekom/Oase tegenover de Vogelenzang 21 Vogelenzang
  Telefoon
  020-6087595
  E-mail
  bezoekerscentrumoranjekom@waternet.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Dagkaart € 1,50 en jaarkaart € 10,-. Kinderen tot 18 jaar gratis
  Openingstijden
  Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur. Maandag gesloten m.u.v. feestdagen. De dagkaarten zijn te koop bij de automaten die bij de hoofdingang staan of online via awd.waternet.nl. De overige kaarten zijn o.a. te koop bij het bezoekerscentrum. Volg bij ingang Oase aan de Vogelenzangseweg de borden naar het bezoekerscentrum of volg de gele route die langs het bezoekerscentrum gaat.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer

  Connexxion bus 9 rijdt 1x per uur tussen NS-station Heemstede- Aerdenhout en NS-station Hillegom en komt langs de ingang Oase in Vogelenzang.

  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Het bezoekerscentrum is goed te bereiken met eigen vervoer en er is parkeergelegenheid. Een dagparkeerkaart kost €2. Een jaarparkeerkaart kost €35 en is o.a. verkrijgbaar bij het bezoekerscentrum.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Het gebied is goed toegankelijk voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens. Vanaf alle vier de hoofdingangen ligt een verharde klinkerweg.
  Activiteiten

  Er is altijd wel iets te doen in de Amsterdamse Waterleiding Duinen! Kijk bij de activiteiten voor een actuele activiteitenkalender. 

  Verder is er in De Oranjekom allerlei informatie te vinden over het gebied, wandelroutes en plattegronden.  

  Kinder activiteiten

  Het bezoekerscentrum organiseert kinderexcursies met diverse thema’s. Schoolklassen kunnen aparte afspraken maken. En er zijn een paar mooie routes voor kinderen uitgestippeld als de bomenroute, expeditie damhert en word hulpboswachter. Deze routes zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

  Opmerkingen

  Honden en fietsen zijn niet toegestaan.

  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland