Bezoekerscentrum De Poelboerderij

  Natuur- of recreatiegebied
  Wormer- en Jisperveld
  Bezoekadres
  Veerdijk 106 1531 MB Wormer
  Telefoon
  075-6219100
  E-mail
  bezoekerscentrum@poelboerderij.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Gratis.
  Openingstijden
  Van maart t/m oktober - dagelijks van 9:30 tot 16:00 uur. Van november t/m februari - zondagmiddag van 12:30 tot 16:00 uur.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer
  Trein en bus: het dichtstbijzijnde NS-station is Wormerveer en vanaf hier is De Poelboerderij te bereiken met de buurtbus richting Oost-Knollendam. U stapt op verzoek uit op de Veerdijk voor de scheepswerf Bijdam. Via het erf van deze werf loopt u over een onverhard pad naar De Poelboerderij. Let op! De dienstregeling van de buurtbus is beperkt. Vertrek vanaf NS-station Wormerveer op werk- en zaterdagen om 09:35, 11:35, 15:35 en 17:35 uur. Op zon- en feestdagen is er geen dienst.
  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Vanuit Amsterdam; A8 richting Alkmaar volgen, daarna de borden richting Wormer aanhouden. U gaat bij de afslag Oost-Knollendam rechtsaf. Na de Prins Clausbrug over de Zaan, slaat u direct linksaf richting Oost-Knollendam. Op ongeveer 20 meter vóór de T-splitsing gaat u rechtsaf het parkeerterrein op. Aan het eind van de parkeerplaats loopt een pad door het weiland naar De Poelboerderij. Aan het eind van dit pad rechts. Vanuit de kop van Noord-Holland; volg de A7 richting Purmerend en neem de afslag Purmerend Noord. Volg de N244 richting De Rijp. Voorbij West-Graftdijk gaat u linksaf de N246 op richting Wormer. U gaat linksaf bij de afslag Oostknollendam. Na de Prins Clausbrug over de Zaan, slaat u direct linksaf richting Oost-Knollendam. Op ongeveer 20 meter vóór de T-splitsing gaat u rechtsaf het parkeerterrein op. Aan het eind van de parkeerplaats loopt een pad door het weiland naar De Poelboerderij. Aan het eind van dit pad rechts.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Ja.
  Tentoonstelling
  Het planten-, vogel- en dierenleven van een veenweidegebied, in het bijzonder het Wormer- en Jisperveld. Er zijn veel kinderspelen, illustraties, vogeleieren, folders en natuurplaten. Amateurkunstenaars, vogel- en natuurfotografen wisselen elkaar regelmatig af.
  Activiteiten
  Er worden verschillende activiteiten georganiseerd: • Reguliere vaarexcursies met gids van 2 uur met een elektrische fluisterboot of een open koeienpraam (boerenplat). Deze excursie kan ook door groepen of scholen gedaan worden. • Privé-excursies met een besloten gezelschap en gids door het Wormer- en Jisperveld. • Wandeling onder leiding van een gids door de Schaalsmeerpolder.
  Kinder activiteiten
  De Poelboerderij organiseert onderstaande kinderactiviteiten: • Jeugdnatuurclub op woensdagmiddag voor diverse leeftijden. • Natuureducatie voor basisscholen (braakballen pluizen, bodemonderzoekjes, vogelherkenningstochten etc.). • Kinderverjaardagsfeestjes.
  Opmerkingen
  Rond de Poelboerderij ligt een jong natuurpark 'De Trickel' van 12 hectare, waarin diverse ontwikkelingsstadia van verlanding en specifieke veenterreintjes te zien zijn. In het park kan vrij gewandeld worden. Er is een vogelkijkhut en diverse bruggetjes en rustplaatsen aanwezig. De Poelboerderij heeft ook een actieve ploeg natuurwerkers, die wekelijks het veld ingaan voor natuurwerk (rooien, harken, afvoeren).
  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland