Natuurinformatiepunt Eendenkooi 't Zand

  Natuur- of recreatiegebied
  Eendenkooi ‘t Zand
  Bezoekadres
  Korte Bosweg 47 A 1756 CA 't Zand
  Telefoon
  088-0064455
  E-mail
  info@landschapnoordholland.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Gratis
  Openingstijden
  Het informatiepunt is alleen toegankelijk bij excursies. Eén maal per jaar is er een open dag. Daarnaast is een groepsbezoek op afspraak mogelijk.
  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Vanuit het zuiden: Neem de N9 langs het Noordhollandsch kanaal. Volg de borden naar Anna Paulowna N249, maar rijd ’t Zand in bij de rotonde. Houd na de rotonde rechts aan en volg de bochten in de Koning Willem II-weg. De eerste weg rechts is de Korte Bosweg. Na 800 meter ligt de eendenkooi aan uw linkerhand. Vanuit het noorden: Volg de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal en volg de borden naar ’t Zand. Steek de vlotbrug over en ga rechtdoor (Keinsmerweg). Sla na 200 meter in het dorp linksaf de Korte Bosweg in. Na 1,4 km ligt de eendenkooi aan uw linkerhand.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Ja.
  Tentoonstelling

  Het informatiepunt beschikt over fotopanelen die een indruk van de eendenkooi geven en vitrines met opgezette dieren.

  Activiteiten

  Rondleidingen en excursies georganiseerd door de kooiker waarin wordt getoond hoe het vangen van eenden vroeger in zijn werk ging. Er zijn tevens thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen. De excursieprijzen bedragen €6 voor Beschermers en €7 voor Niet Beschermers. Ook is het mogelijk om een zaal te huren voor vergaderingen.

  Arrangementen

  Vergaderarrangement (vanaf 8 personen) - €35 p.p., inclusief gebruik ruimte, koffie/thee/koek/sap en een uitgebreide biologisch dynamische lunch bestaande uit zelfgebakken sneden brood, overheerlijk belegd. Daarbij melk, karnemelk en vruchtensap.

  Opmerkingen

  Honden zijn niet toegestaan.

  Bron
  Landschap Noord-Holland