Museummolen Schermerhorn

  Natuur- of recreatiegebied
  Bezoekadres
  Noordervaart 2 1636 VL Schermerhorn
  Telefoon
  072-5021519
  Fax
  072-725021580
  E-mail
  Info@museummolen.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Volwassenen €4 p.p. kinderen 4–12 jaar €2 p.p. groepen vanaf 15 personen €3 p.p. museumkaart geldig.
  Openingstijden
  28 maart tot 1 september - dagelijks vanaf 10:00 tot 18:00 uur. 1 september tot november - dagelijks vanaf 10:00 tot 17:00 uur. 1 november tot 1 maart - gesloten Hele maand maart - alleen op zondag vanaf 12:00 tot 17:00 uur.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer
  Bus Alkmaar – Purmerend.
  Bereikbaarheid eigen vervoer
  De Museummolen ligt aan de Noordervaart tussen Alkmaar en Hoorn /Purmerend, aan de parallelweg van de Provinciale weg N243. Gratis parkeren bij de molen.
  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  Nee.
  Activiteiten
  Er zijn verschillende activiteiten/ evenementen: • Schermer maaldag: In samenwerking met de Stichting Schermer Molens organiseert de Museummolen ieder jaar op de eerste zondag van september de Schermer maaldag. Alle 15 molens van Stichting Schermer Molens zijn op deze dag draaiend te zien. Bij de Museummolen en bij de korenmolen “de Otter” te Oterleek worden activiteiten georganiseerd. • Leeghwaterdagen: In samenwerking met diverse ondernemers in en rond de Schermer worden op de eerste zondagen van de maanden april t/m september de “Leeghwaterdagen” georganiseerd.
  Arrangementen
  • Poldermolen en groenteveiling - vanaf 20 personen. 's Ochtends wordt een bezoek gebracht aan de Museummolen te Schermerhorn en ’s middags volgt een volledig verzorgde middag inclusief lunch bij Museum BroekerVeiling. Als afsluiting volgen twee consumpties en een warm hapje. • Ducktrail - Ducktrail verzorgt bedrijfsuitjes met Lelijke Eenden. Langs smalle vaarten en dijken verkent u de Zaanstreek, Schermer en Beemster. Samenwerking en improvisatievermogen zijn de speerpunten van de dag, naast plezier maken en het volbrengen van leuke klassementsproeven onderweg. • Maria-Lijntje - een vaararrangement met het historische beurtschip de "Maria-Lijntje" vanuit De Rijp. Een heerlijk dagje uit, dat vaarplezier en geschiedenis combineert. Kijk op www.museummolen.nl voor meer informatie.
  Opmerkingen
  In de periode tussen 1 november en 1 maart is het mogelijk voor groepen om de molen te bezoeken tegen een nader te bepalen tarief.
  Bron
  IVN Consulentschap Noord-Holland