Informatieboerderij Zorgvrij

  Natuur- of recreatiegebied
  Spaarnwoude
  Bezoekadres
  Genieweg 50 1981 LN Velsen-Zuid
  Telefoon
  023 520 28 28
  E-mail
  info@spaarnwoude.nl
  Website
  Link

  Toon aanrijroute

  Toegangskosten
  Toegang informatieboerderij Zorgvrij is gratis. Voor deelname aan (kinder)actviteiten wordt een vergoeding gevraagd,
  Openingstijden
  's Zomers (1 maart - 1 november) dinsdag t/m zondag van 10:00 - 17:00 uur. 's Winters (1 november - 1 maart) woensdag t/m zondag van 11:00 - 17:00 uur. In de schoolvakanties (regio Noord) geopend van maandag t/m zondag. Op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en op Koningsdag gesloten.
  Bereikbaarheid openbaar vervoer

  www.9292ov.nl

  Bereikbaarheid eigen vervoer
  Vanuit Alkmaar: Na de Velsertunnel (A22) neemt u de afslag Spaarnwoude (N202). Op de N202 (Amsterdamseweg) neemt u afslag R101 (Laaglandersluisweg). Volg route R101 tot aan de routeaanwijzing "Informatieboerderij Zorgvrij".

  Vanuit Utrecht/Haarlem: Voor de Velsertunnel (A22) neemt u de afslag Spaarnwoude (N202). Op de N202 (Amsterdamseweg) neemt u afslag R101 (Laaglandersluisweg). Volg route R101 tot aan de routeaanwijzing "Informatieboerderij Zorgvrij".

  Toegankelijkheid voor mindervalide personen
  ja
  Tentoonstelling

  Er zijn wisselende tentoonstellingen. Op de eerste verdieping in de zogenoemde 'kubus' is doorlopend een educatieve tentoonstelling voor kinderen te bezichtigen. Deze tentoonstelling is gerelateerd aan dieren en natuur. Op de omloop zijn wisselende, kunstzinnige exposities te zien.

  Activiteiten

  Er worden regelmatig (kinder)activiteiten en workshops georganiseerd. Rondom boerderij Zorgvrij is er voor kinderen ook van alles te doen. Er is een leuke speeltuin, een uilen-, spinnen- en egelbos.

  Kinder activiteiten

  Scholen
  Voor scholen van het Basis- en Voortgezet Onderwijs is er een speciaal educatief lesprogramma. 

  Arrangementen

  Kinderen kunnen hun verjaardagspartijtje vieren op de boerderij. Informatieboerderij Zorgvrij biedt ook leuke bedrijfsuitjes en workshops aan. Bent u geïnteresseerd kijk dan op spaarnwoude.nl.

  Opmerkingen

  Bij informatieboerderij Zorgvrij ligt de geurtuin. Door het toepassen van heerlijk geurende kruiden is deze tuin ook aantrekkelijk voor slechtzienden en blinden. Voor de ingang van de tuin staat een informatiebord in braille. Op dit informatiebord staat in reliëf een plattegrond van de tuin afgebeeld, met alle namen van de planten die in de tuin staan. Mensen die blind of slechtziend zijn, krijgen hierdoor informatie over wat zij allemaal kunnen ruiken en voelen in de geurtuin. De geurtuin is dagelijks voor het publiek geopend en vrij toegankelijk.

  Bron
  Landschap Noord-Holland