ClosePieter Vermeulen Museum

Pieter Vermeulen Museum


Natuur- of recreatiegebied
Regio
Bezoekadres
Driehuizerkerkweg 34d
1985 EL Driehuis
Telefoon
0255-536726
E-mail
info@pieter-vermeulen-museum.nl
Website
Pieter Vermeulen Museum
Toegangskosten
Volwassenen €3. Kinderen (3 t/m 12 jaar) €2,50. 65+ en CJP €2,50. Groepen volwassenen (vanaf 15 pers.) €2,50. Groepen kinderen (vanaf 15 pers.) €2,00. Vrienden 50% korting. Museumkaart niet geldig.
Algemene informatie
Het Pieter Vermeulen Museum is een kindvriendelijk museum en een centrum voor natuur- en milieueducatie. Het bevindt zich in de buurt van natuur- en recreatiegebied Spaarnwoude in Zuid-Kennemerland.

Het museum staat bekend om zijn tijdelijke tentoonstellingen die altijd een echt doe- en ontdekkarakter hebben. Een deel van de collectie van opgezette dieren wordt gebruikt om het museum afhankelijk van de activiteiten aan te kleden.
Openingstijden
Woensdag, vrijdag en zondag: 13:00 tot 17:00 uur.
Tijdens schoolvakanties van deze regio: dinsdag t/m vrijdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten.
Bereikbaarheid openbaar vervoer
Per trein:
Vanaf station Driehuis is het een paar minuten lopen naar het Pieter Vermeulen Museum. Loop de Vondellaan af, ga bij de tweede rotonde rechtsaf de Driehuizerkerkweg in. Aan de linkerkant ligt basisschool de Jan Campert, achter het schoolplein loopt een pad en wanneer u de bordjes volgt, komt u bij het Pieter Vermeulen Museum uit.

Per bus:
Neem vanaf station Haarlem bus 75 (richting IJmuiden Zeewijk). Uitstaphalte Vondellaan, vanaf hier is het slechts enkele minuten lopen.
Bereikbaarheid eigen vervoer
Vanuit Haarlem:
Neem de A208, afslag Driehuis/Velserbroek, ga bij de stoplichten linksaf de Santpoortse Dreef op. Vervolgens bij de rotonde rechts de Hagelingerweg op en bij de volgende rotonde rechtdoor (de Vondellaan). Het Pieter Vermeulen Museum is bij de volgende rotonde. Om uw auto te parkeren rijdt u rechtdoor de Waterloolaan op, na 200 meter kunt u hier parkeren bij sportpark Waterloo.

Vanuit Beverwijk:
Wanneer u over de A22 uit de Velsertunnel komt, neem de afslag IJmuiden en ga de Rijksweg op. Ga aan het einde van deze weg bij de stoplichten links, u rijdt nu op de Parkweg die overgaat in de Stationsweg. Ga links bij het Pontplein en volg de borden Driehuis. Rijd de Minister van Houtenlaan op, deze weg eindigt in een T-splitsing, u gaat links de Waterloolaan op en meteen weer links om uw auto te kunnen parkeren bij sportpark Waterloo.
Toegankelijkheid voor mindervalide personen
Ja.
Tentoonstelling
Er zijn tijdelijke tentoonstellingen met het volgende principe:

De basis tentoonstelling wordt gehuurd waarna het museum de tentoonstelling verder aankleedt. Bij de tentoonstelling ontwikkelt het museum altijd een lesprogramma en een lespakket. Het lesprogramma en het lespakket worden aangeboden aan iedereen die een groepsbezoek bij het museum boekt. Tijdens een tentoonstellingsbezoek worden de groepen door ้้n van onze vrijwilligers begeleid bij het bezoek. Het lespakket bevat lessen en lessuggesties, die gebruikt kunnen worden na of voorafgaand aan het tentoonstellingsbezoek.

Uitgangspunt van een museum/tentoonstellingsbezoek is dat de bezoeker zich amuseert en kennis opdoet over het aangeboden onderwerp.

Om het plezier van een tentoonstellingsbezoek te vergroten maar ook om de kans op het onthouden van informatie te vergroten zal de tentoonstelling een doe en/of ontdek karakter hebben. Verder zorgt het museum om diezelfde reden altijd voor een speurtocht bij de tentoonstelling.

Kijk hier voor actuele tijdelijke tentoonstellingen.
Activiteiten
Het Pieter Vermeulen Museum organiseert een aantal malen per jaar lezingen over uiteenlopende onderwerpen.
Kinder activiteiten
Er worden het hele jaar door verschillende kinderactiviteiten georganiseerd waaronder:
• Museummiddag
• Museumburen
• Museumkids
• Knutselen
• Kinderfeestjes
• Braakballen pluizen
Opmerkingen
In het mooie park Schoonenberg heeft het museum een natuurpad uitgezet. Bij de balie van het museum zijn natuurpad-tasjes te huur met vogelzoekkaarten, verrekijkers, loeppotjes en en een boekje met de opdrachten over. De rondwandeling duurt ongeveer een uur en de opdrachten zijn geschikt voor de basisschoolleerlingen vanaf 6 jaar. Met kleuters zou de wandeling ook gedaan kunnen worden maar dan is het raadzaam om er maar een paar opdrachten uit te pikken omdat sommige vragen voor hen nog wat lastig zijn en omdat de wandeling voor kleinere kinderen nog iets te lang is.

Verder kunnen er het hele jaar door educatieve materialen gehuurd worden vari๋rend van de strandkar, die te huren is voor themaweken/evenementen, tot uitdagende leskisten.